GündemManşetSporTurizm

KİSEBÜKÜ ETABIYLA HEYECAN BAŞLADI

29.Bodrum-CupAkdeniz’in en büyük deniz festivali ve yelken yarışlarından biri olan The Bodrum Cup, yelken tutkunlarını 29’uncu kez Bodrum’da bir araya getirdi.

Büyük bir heyecanla başlayan uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup, 105 yelkenli tekne ile Kisebükü etabı için Karaada açıklarında toplandı.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı yarışlarda yelkenleri açan yarışmacılar renkli görüntülere sahne oldu. Yarışları, Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve protokol üyeleri yarışları yakından takip etti.

The Bodrum Cup Erman Aras yarışlara yoğun bir ilgi olduğunu belirterek “Ülkemizin ne kadar güzel olduğunu sergileyecek bir organizasyon çünkü gerçekten cennet gibi koylarımız var. Havamız hala güzel, yelkenle yapılan turların ne kadar güzel olduğunu bir kez daha göstermek istiyoruz. Aynı zamanda hala mevsimin devam ettiğini ve aslında turizmin yaz-kış devam edebileceğinin çok güzel bir göstergesi. Bodrum Cup bir festival, içinde birçok etkinlikleri kapsıyor. Ülkemizin tanıtımı açısından, ülkemizde güzel şeylerinde olduğunun en güzel göstergelerinden birisi diyebiliriz.

100’e yakın tekne bugün yelkenlerini açıyor ve bütün yarışçıların heyecanıyla birlikte mesajları da şu; Denizlerimizi koruyalım, koylarımızı koruyalım, bunları geleceğe bırakalım ve hakikaten bu güzel ülkemizde turizmin ne kadar güzel yapılabileceğini de şuanda hep birlikte bu 100’e yakın tekne yelken açarak bir kez daha göstermiş olacak.” dedi.

Muğla Valisi Esengül Civelek   Yarışmacılara başarılar dileyerek böyle büyük bir organizasyonun Bodrum’da olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bodrum-Kisebükü etabının ardından The Bodrum Cup’ın 2. Etabı Kisebükü-Bodrum olacak. Bodrum-Yalıkavak ardından Yalıkavak-Gümüşlük etabıyla 29.The Bodrum Cup sona erecek.

Organizasyon Komitesi 30. Bodrum Cup’ın Bodrum Guletleri ile İstanbul’dan başlaması ve etkinliğin daha da büyütülmesi için şimdiden hazırlıklara başladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu