AsayişGündemManşet

DENİZDE HAREKETLİLİK YAŞANMAYA BAŞLADI

göçmen kaçakçılığıBir süredir göçmen kaçakçılığı olaylarındaki artış dikkatlerden kaçmazken sabaha karşı Bitez önlerinde 18 kişi daha yakalandı.

Konuya ilişkin Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve organizatörlerin yakalanması maksadıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; 12 Ekim 2017 günü saat 04.30’da, Bodrum/Bitez önlerinde beyaz renkli Elmas isimli bir teknenin ışıkları sönmüş vaziyette ve üzerinde can yeleği bulunmayan çok sayıda insan bulunduğu görülmüş tekneye sözlü ve görsel olarak dur ihtarı yapılmasına rağmen devam etmiştir. Daha sonra emniyetli bir şekilde durdurulan teknede bir grup düzensiz göçmen tespit edilmiştir.

Bölgede görevli Sahil Güvenlik botu tarafından tespit edilen bahse konu teknede yapılan kontrollerde tekne içerisinde 11 Suriye uyruklu, 6 Irak Uyruklu,1 İran Uyruklu olmak üzere toplam 18 düzensiz göçmen tespit edilmiş ve içlerinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 1 şahıs da organizatör şüphelisi olarak yakalanmıştır. Söz konusu göçmenlerin gerekli ihtiyaçlarının giderilmesi ve sağlık kontrollerinin yapılması maksadıyla Bodrum Sahil Güvenlik İskelesine intikalleri sağlanmış olup müteakiben göçmenler Emniyet birimlerine teslim edilmiştir.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu