ÇevreGündemManşet

İLK KUVVETLİ YAĞMUR GELİYOR

yagmur_geliyorSonbaharın ortalarına yaklaşıldığı günlerde Bodrum’da önceki yıllara göre yağış miktarı azalırken, Bodrum’da Cumartesiyi Pazara bağlayan gece gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yer yer parçalı bulutlu, Muğla çevreleri ile Antalya’nın batı kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Muğla ve çevresinde beklenen yağışlı havanın Cumartesi öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenirken, Bodrum’da da yağışın akşam saatinden itibaren etkili olması bekleniyor.

Özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini arttırması beklenen yağışın Pazar sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilirken, yağışlı havanın zaman zaman dolu şeklinde yağması tahmin ediliyor.

METEORLOJİ ANTALYA İÇİN UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre; “Cumartesi akşam saatlerinde Antalya’da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Cumartesi akşam saatleri ile 08.10.2017 Pazar sabah ilk saatler arasında Antalya ve batı ilçelerinde (Antalya, Kemer, Kumluca, Finike, Kale, Kaş); Cumartesi gece saatleri ile Pazar öğle saatleri arasında Antalya ve doğu ilçelerinde (Antalya, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya) çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.

Meteorloji genel müdürlüğü Antalya dışında Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne içinde sağanak yağış uyarısı yaptı.

 

Muhabir: Mehmet Can MERAL

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu