EğitimEkonomiGündemManşet

BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ

bilirkişilik eğitimiAdli, idari ve askeri yargı alanında her türlü bilirkişilik faaliyetini kapsayan 6754 numaralı “Bilirkişilik Kanunu” 03/11/2016 tarih ve 29898 sayılı Resmi Gazete’ de ve bu kanun kapsamında “Bilirkişilik Yönetmeliği” 03/08/2017 tarih ve 30143 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlandı.

Konuya ilişkin Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Anılan düzenlemelerde; bilirkişiliğe kabul şartları arasında; beş yıllık mesleki kıdemin yanı sıra,   “Bilirkişilik Temel Eğitimini tamamlamış olma” şartı da yer almıştır.

Üst Birliğimiz TÜRMOB ; “ Bilirkişilik Temel Eğitimi” ni verebilecek kurum ve kuruluşlar arasında sayılmış olup gerekli akreditasyon işlemleri tamamlanmıştır.

Meslek mensuplarımızın yanı sıra diğer tüm bilirkişilik faaliyetinde bulunacak olan kişiler için; 2018 yılı Bilirkişi listelerine kayıt başvurusu yapabilmelerine olanak sağlayacak “Bilirkişilik Temel Eğitimi” ile “Yenileme Eğitimi” , Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamız eğitim salonunda üst birliğimiz TÜRMOB eğitmenleri aracılığı ile ücretli olarak verilecektir.

Bu bağlamda; Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamız Yönetim Kurulu olarak ilgili yönetmelikte belirtildiği üzere 24 kişilik sınıfların oluşturulması ve eğitimlerin yapılabilmesi için ön talep toplanacaktır.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu