GündemKültür SanatManşet

KAYRAK TAŞLARINA HAYAT VERİYOR

3Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Hasan Şimşek Bodrum’da Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi (Trafo)’da açtığı sergide  sanat eserine dönüştürdüğü kayrak taşlarını sergiliyor. “Yanık Olur Efelerin Yüreği; Çiçek Başlı Kadınların Öyküsü” Resim Sergisi 30 Eylüle kadar görülebilecek. 

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Hasan Şimşek Muğla’nın Çaybükü (Gevenes) köyündeki bulunan kayrak taşlarına resimler yaparak sanat eserine dönüştürüyor. Çevreden topladığı ve birçok insanın ilgisini bile çekmeyen taşları tuval olarak kullanıyor. Kayrak taşlarını üzerine yağlı boya ile resimler yaparak hünerini sergiliyor. Doğadan toplanan kayrak taşlar onun elinde duvarları süsleyen portre ya da manzara resimleri haline geliyor. Bu işi hobi olarak ve örnek teşkil etsin diye yaptığını belirten Hasan Şimşek, “Kayrak taşını ilk gördüğüm zaman hayran kaldım. Çünkü üzerlerinde yılların birikmiş olduğu fosiller var. Doğa, taşların üzerine kendi resmini vermiş. Bizim fazla bir şey yapmamıza gerek yok. Küçük figürlerle bu taşlara hayat kazandırmaya başladık. Bunları artık tuval gibi kullanıyoruz” diyor,

Yanık olur Efelerin yüreği ve Efelerin yolunu gözleyerek yaşlanan, kavuşamayan Çiçek başlı kadınların öyküsünü konu olarak saçen Hasan Şimşek’le beraber 

Gelengül Alkan da bu sergide Mozaiklerini sergiliyor. Gelengül Alkan 1961 Hatay doğumlu. Çocukluğundan beri resme ilgi duyan sanatçı resme eşinin görevi dolayısıyle gittiği Türkiyenin çeşitli yörelerini resmederek başladı. 2009’da Aydında resim eğitimi alarak karma sergilere katıldı. 2013’de Gaziantepte suluboya çalışmalarına, daha sonra mozaik  çalışmalarına başladı. Suluboya, yağlıboya ve mozaik çalışmaları ile karma sergilere katıldı. 2016’dan beri Muğla’da sanat çalışmalarına devam etmektedir. 

Hasan Şimşek Gelengül Alkan ile beraber bu sene Müzeler haftası etkinliği kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Muğla Müzesinde yine bir sergi açmıştı.

Hasan Şimşek Muğla’da 1700 metre yüksekte çıkan ve bugüne kadar eski evlerin bahçe duvarlarını süsleyen, birbuçuk milyon yılda oluşan, belki de fosilleşmiş kayrak taşlarını, yıkılan köy evlerinden topladığı 200 yıllık çıralı çam ağaçlarını ve de zeytin vermiyor diye köylünün kökünden söküp attığı 100-150 yıllık zeytin ağaçlarını sattıkları oduncudan son anda kesilmeden alıp, bunları toplayıp, yontup rölyef haline getirmiş. Bu yöresel malzemelerin çöpe atılmaması gerektiğine dikkat çekmek için bu malzemeleri tuval olarak kullaniyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu