GündemManşet

VALİ CİVELEK, ’15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMINA KATILDI

BSN06Muğla Valisi Esengül Civelek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programına katıldı.

Programda Vali Civelek’in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Civelek, “ geçen yıl 15 Temmuz 2016 günü; gecesinde ülkemize, milletimize, demokrasimize, cumhuriyetimize yönelik Fetullahçı Terör Örgütü tarafından hain, kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Aziz Milletimiz sokaklara, caddelere dökülerek gövdesini tanklara, toplara ve mermilere siper ederek vatanı, bayrağı uğruna canını seve seve verebileceğinin kararlılığını göstererek hain darbe girişimini bozguna uğratmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletçe, milli birlik ve beraberliğin asla bozulamayacağını, demokrasiden asla taviz verilmeyeceğinin vatanımızı bölmeye çalışanların başarısız olacağını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok güçlü, çok köklü olduğunu dünyaya gösterdik, haykırdık. Bir demokrasi zaferi yazdık. Destan yazdık. Bu destanın kahramanları şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Vatan için, bayrak için, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, edebiyete intikal eden gazilerimizi, rahmetle, saygıyla, minnetle anıyor, hayattaki gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Sevgili gençler, sizler bizim geleceğimiz umudumuz, ümidimiz ve geleceğimizin güvencesisiniz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Cumhuriyeti bizler kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ ifadesinde sizlere verdiği önemi ve beklentilerini belirtmiştir.15 Temmuz asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır” dedi.

 

Vali Civelek’in konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Zaferi Oratoryosu, 15 Temmuz için hazırlanan video gösterimi yapıldı. Daha sonra, 15 Temmuz Marşı seslendirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu