GündemManşetSpor

TÜRK BAYRAĞINI ATLANTTİK’TE DALGALANDIRACAK

Akın Akbalık-Bodrum40 yıllık yelkenci Akın Akbalık 3 bin millik Atlantic Rally For Cruises yarışında Türkiye’yi temsil edecek.

Bodrum’a yaşamını sürdüren Akbalık Karayip Adalarına kadar uzanacak olan uzun yolculuğu için hem kendini hem teknesini hazırladı.

Yat eğitmeni 47 yaşındaki Akın Akbalık, 12 metrelik teknesi “Ares” ile Atlantik Okyanusu’nun geçileceği ve 330 yatın katılacağı 3 bin millik bir alanda gerçekleşen Atlantic Rally For Cruises (ARC) yarışında Türkiye’yi temsil edecek.

Tek direkli polyester teknesiyle dünyanın en zorlu yarışlarından birisi olan ve 120 ülkeden 330 teknenin katılacağı yarışlara aylar önceden hazırlanan Akbalık yarışların ardından rotasını Karayip Adalarına çevirecek. Fırtına mevsimini burada geçirecek olan deneyimli yelkenci yaklaşık 1 yıl sonra 18 bin mil kat etmiş olarak Bodrum’a geri dönmeyi planlıyor.

Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmayı amaçlayan Akın Akbalık, deneyimlerini gençlere aktararak yelken sporuna katkı sağlayacak.

Akın Akbalık zorlu yolculuğu öncesinde gazetecilere şunları söyledi:

“Bizim bu Atlantic Rally For Cruisers Compilation diye bir kuruluşun yaptığı İngilizlerin, 330 teknenin katıldığı Las Palmas’tan başlayıp Karayip’lerde Santa Lucia’da biten bir yarışa Türk Bayraklı teknemizle, Türkiye Bayrağını dalgalandırarak gireceğiz ve gitmek istiyoruz. Bu yolculuğumuzdaki esas amaç bu Atlantik Rallisini Türk Bayrağını taşımak ve oradan en güzel ve en iyi şekilde bayrağımızı dalgalandırmak.

Buradaki benim esas amacım, ben yelkenli yatçılık eğitmeniyim, esas olarak da bu işi yapıyorum. TYF’da yetkili hocasıyım. Benden sonraki nesle, benden sonraki arkadaşlarıma Türk denizcilerinin çıkması için gerekli bilgileri, edindiğim tecrübeleri aktarmak. Bayrağımız ne kadar dalgalanır ne kadar ne kadar çok gencimiz dünya sularında gezerse bizler için o kadar kıymetlidir. Çünkü her tekne, her bayrağı olan tekne o ülkenin kara sınırları sayılır metrekare olarak. Dünya denizlerinde ne kadar Türk teknesi olursa o kadar kıymetli olur bizler için.”

Her zaman bu yolculuğun hayalini kuran tecrübeli yelkenci bu seyir için tüm mide ameliyatı olarak 110 kilodan 67 kiloya indi. Seyir boyunca farklı noktalardan kendisine eşlik edecek olan öğrencileri ile bu zorlu yolculuğu tamamlamayı hedefleyen Akın Akbalık’ı Bodrum Marinadan çok sayıda seveni yolcu etti.

Akbalık ve öğrencileri, 5 Kasım’da İspanya’nın Las Palmas kentinde start alacak Atlantic Rally For Cruises yarışında 3 bin millik rotada mücadele edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu