AsayişGündemManşet

MUĞLA’DA GÖÇMEN OPERASYONLARI

göçmenEge Denizinde yasadışı geçişlere engel olmak için çalışmalarını gece gündüz sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri geçtiğimiz gece Bodrum ve Köyceğiz açıklarında iki ayrı botta toplam 50 kaçak göçmeni yakaladı. Sahil Güvenlik güçleri kaçaklara organizatörlük yapan yabancı uyruklu 3 organizatörü gözaltına aldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından olaylara ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Saat 04.40’ta, görevli Sahil Güvenlik Botu tarafından, Bodrum ilçesi açıklarında tespit edilen hareketli fiber tekne durdurulmuş ve içerisindeki 7 Suriye, 6 Irak ve 5 Filistin uyruklu olmak üzere toplam 18 düzensiz göçmen (6 erkek, 8 kadın, 4 çocuk) ile Suriye uyruklu 1 göçmen kaçakçısı yakalanmıştır.

Sahil Güvenlik Botu tarafından, Köyceğiz ilçesi açıklarında tespit edilen hareketli fiber tekne durdurulmuş ve içerisindeki 24 Suriye, 8 Filistin uyruklu olmak üzere toplam 32 düzensiz göçmen (14 erkek, 10 kadın, 8 çocuk) ile Ukrayna uyruklu 2 göçmen kaçakçısı yakalanmıştır.”

Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından yabancılar geri gönderme merkezine sevk edilirken 3 organizatör ise işlemleri sonra adli makamlara çıkarılacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu