GündemHayatManşet

ÜNLÜ SANTÇILARDAN DAHA ÇOK ALKIŞ ALDILAR

Rengarenk Göçmen Çocuklar Korosu-Bodrumİranlı Sanatçı Ramin Farhangniya şefliğinde Bodrum’da çalışmalarına başlayan Rengarenk Göçmen Çocuklar Korosu, sadece 3 aylık bir çalışmanın ardından 10 dilde söyledikleri şarkılarla ilk konserlerini verdi.

Bodrum’da, sanatçı Ramin Farhangniya ve İnsanca Yaşam Derneği’nin hayata geçirdiği Rengarenk Göçmen Çocuklar Korosu projesi; Mayıs ayında yapılan seçmelerin ardından, provalarına başladı.

Değişik ülkelerden ve şehirlerden gelerek Bodrum’a yerleşen göçmen ailelerin müziğe yetenekli ve istekli 21 çocuktan oluşan koro ilk konserini verdi.

Din, dil, mezhep ve cinsiyet ayrımı olmaksızın özellikle sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çocuklara öncelik verilen koro yaklaşık 3 ay boyunca aralıksız çalışmalarını sürdürdü.

İnsanlık tarihinde her dönem var olan göç olgusuna ve toplumsal yaşamdaki etkilerine dikkat çekmek için seçilen yetenekli çocuklar, müziğin bütünleştirici etkisi ile çeşitlilikle bir arada yaşayıp, üretmenin zenginliği, renkliliği ve topluma katkıları konusunda farkındalık oluşturmak için hep birlikte barış ve kardeşlik şarkıları söylediler.

Çok sayıda izleyicinin ilgiyle izlediği konser boyunca neredeyse alkışlar hiç susmadı. Koro, Bodrum’a konsere gelen birçok ünlü sanatçıdan bile daha çok alkış aldı.

Konseri Suriye’deki savaştan kaçarak Bodrum’a yerleşen ailelerde izledi.

Koronun mimarı ve şefi İranlı Sanatçı Ramin Farhangniya, imkanlar çerçevesinde koroyu başka ülkelerde de sahnelere çıkarmayı hedefliyor. Farhangniya konser sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çok muhteşem bir konserimiz oldu. Rengarenk göçmen çocuklar korosu, biz 3 ayın içinde 10 farklı dilde çocuklarımıza şarkı öğrettik. Bol bol çalıştık, çocuklarımız çok yetenekli çok istekli. Dünyanın birçok yerinden katılan çocuklarımız var Bodrum’da yaşıyorlar ve dünyaya mesaj vermek istiyorlar. Barış mesajı, dostluk mesajı ve kültürlerin bir arası gelmek için çaba harcıyorlar. Bu çocukları ben düşünüyorum ki birçok ülkeye götüreyim ve her ülkede oranın çocuklarıyla buluşup ve güzel konserler beraber yapsınlar.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu