GündemKültür SanatManşet

7.ULUSLAR ARASI TURHAN SELÇUK KARİKATÜR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

milas-turhan selçuk ödülleriMilas Belediyesi tarafından Milas doğumlu Dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçuk anısına bu yıl 7.’si düzenlenen Karikatür yarışması ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Çöllüoğlu Hanı’nda düzenlenen törene; Milas Hava Meydan Komutanı Hava Sistem Albay Cenk Erataç, Yarbay Emel Demiryakan, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Günlük, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, çok sayıda belediye meclis üyesi, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve onur konuğu olarak merhum Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk ile yarışmanın jüri üyeleri Kamil Masaracı,İzel Rozental ve yarışmanın birincilik ödülünü kazanan Bobisa Tudorovic,ikincilik ödülü sahibi Oleskiy Kustovsky, , Özel ödül sahipleri Saadet Demir Yalçın ve Murteza Albayrak katıldı.

Ödül töreninde ayrıca Turhan Selçuk Karikatürlü ev içerisinde açılan karikatür kursuna katılan minik çizerlere katılım belgesi takdim edilerek çizdikleri eserlerde beğeniye sunuldu.

Tarihi Çöllüoğlu hanı içerisinde düzenlenen törene katılan ve Düzenlenen yarışmanın 7. Yılını kutlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk ;Bu başarıda büyük desteğiyle yarışmaya hayat veren Milas Belediye Başkanımız değerli Muhammet Tokat’a ve sevgili eşi Elif Tokat’a,büyük bir özveri ile emek veren Milas Belediyesi çalışanlarına,katılım için siz değerli konuklara ve yarışmamıza katılan tüm çizerlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Turhan Selçuk’un   Sözsüz ileti ve olağanüstü çizgileriyle evrensel dili yakalayarak,karikatür sanatının zirvesinde taht kurmuş ,ödün vermeyen onurlu kişiliğe ve cesaretiyle de insanlığın kalbine taht kurduğunun altını çizen Ruhan Selçuk ;“Turhan Selçuk aramızda değil ama kompozisyon ve estetik incelikleriyle dolu eserleriyle birlikte hep yanı başımızda olacak. Onu en derin sevgi,saygı ve özlemle anıyoruz”.dedi

Ruhan Selçuk’un ardından kürsüye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; ödül törenine katılanlara ve yarışmanın jüri üyeleri Kamil Masaracı,İzel Rozental ve Ruhan Selçuk’a teşekkür etti.

Düzenlenen yarışmaya 51 Ülkeden 435 çizerin 1500 karikatür ile katılım sağlandığını ve Türkiye’de düzenlenen Uluslararası Karikatür yarışmaları arasında Aydın Doğan karikatür yarışmasının ardından ikinci sırada bulunduğunu belirten Tokat ; Bu azim ve kararlılık içerisinde önümüzdeki yıllarda Aydın Doğan’ıda geçerek ilk sıraya yükseleceklerini söyledi.

Turhan Selçuk ve Karikatür sanatına önem verdiklerinin altını çizen Başkan Tokat Hacıaili Ağa Konağı içerisinde açılan Karikatürlü evde düzenlenen karikatür kursları ile yeni Turhan Selçuk’lar yetiştirdiklerini belirtti. Tokat Ayrıca yarışmanın 7.’sini düzenlemekten son derece memnun olduğunu belirterek,önümüzdeki yıllarda bu yarışma ile dünyada Milas adından daha sık bahsettireceklerini bu anlamda emek ve katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde yarışmada birinci olan Bobisa Tudorovic’e ödülü Garnizon Komutanı Hava Sistem Albay Cenk Erataç tarafından,

Oleskiy Kustovsky’e ikincilik ödülü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü Murteza Albayrak’a Kamil Masaracı, Bayan Yanı Dergisi Özel Ödülü Saadet Demir Yalçın’a Kaymakamlık yazı işleri Müdürü Refik Koçi, ve Leman dergisi özel ödülü Oleskiy Kustovsky’e Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş tarafından takdim edildi.

Ödül Töreni karikatür sergisinin gezilmesinin ardından müzik dinletisi ve ikram edilen Kokteyl’in ardından sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu