GündemKültür SanatManşet

ÖREN’DE “K” HARFİ YETTİ

DSC_2418Milas Belediyesi tarafından 12.Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü günleri kapsamında düzenlenen , “K harfi yeterlidir” adlı tek kişilik oyun, 07 Eylül 2017 Perşembe akşamı Ören Mahallesinde sahnelendi.

Utku Erişik’in Sinan Meydan’ın yapıtından uyarlayıp oynadığı oyun ayakta alkışlandı.Milas Belediye Başkanı vekili Zeynep Mat,Meclis üyeleri Mehmet Yılmaz,Halil Kocabaşoğlu ve tiyatro severler tarafından izlenilen oyun büyük beğeni topladı.

Dakikalarca ayakta alkışlanan oyun sonunda sahneye çıkan ve aynı oyunun diğer mahallelerde de sergilemek istediklerini belirten Milas Belediye Başkan Vekili Zeynep Mat; Bu gün izlediğim performans muhteşemdi.Özellikle gençlerin Atatürk’ü gerçeği ile anlaması açısından bu oyunu muhakkak izlemesi gerekli.Ben bu muhteşem performans ve güzel oyununuz için sizlere teşekkür ediyorum”ifadelerini kullandı.

Oyun Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasında yer alan K harfine ithafen hazırlanmış. “Belgelerin ışığı tiyatro sahnesini aydınlatıyor . Tarihin sanatla dansı yalanlara karşı AKL-I KEMAL gerçeğini doğuruyor …” sözleriyle dikkat çekilen oyun, Tarihçi Sinan Meydan’ın, ülkemizin içinde bulunduğu tabloya Mustafa Kemal Atatürk’ün, imzasındaki harfleri kastederek, şu tepki mesajı ekseninde kurgulanmış: “Şimdilik bir K harfi yeterlidir. Bana vaat ettiğiniz işler yapılıp bitirildikten sonra imzamın kalan kısmını tamamlarım …”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu