GündemKültür SanatManşet

ÜÇ SANATÇIDAN BASKIRESİM SERGİSİ

01İzmir Resim Heykel Müzesinde BaskıResim çalışmaları yapan üç sanatçı Özgün Baskılarını Bodrum HGC Art Gallery’de sergiliyorlar.

Çalışmalarına ağırlıklı olarak özgün baskı dalında sürdüren  ödüllü üç BaskıResim sanatçısı Aysın Akay, Sevinç Bayraktar ve Aysen Yılmaz’ın sergisi Bodrumlu Sanatseverlerin beğenisini kazandı. İzmirli Sanatseverlerin yoğun ilgisi açılışa damgasını vurdu.

Rahatsızlığına rağmen sergiyi ziyaret eden Gülçin Günaydın’ın bu davranışı sanatçıları onurlandırdı. Yurtiçinde ve yurtdışında yarışmalı ve birçok karma sergilere katılmış olan sanatçıların kişisel sergileri, çeşitli ödülleri vardır. Çeşitli kolleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.  Aysın Akay İzmir Eğitim Enstitüsü Resim-Grafik Bölümü, Sevinç Bayraktar Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Eğitimi Anabilim dalı, Ayşen Yılmaz  İzmir Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü Grafik anadalından mezunudur.

İzmir Konak’taki binasında sanat atölyeleri ile sanatçılara ve sanatseverlere hizmet veren Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Resim Heykel Müzesinde Baskı Resim konusunda bakanlık destekli iki yıl devam eden sanat kursları verilmektedir. Kursu bitiren sanatçılara sertifika verilmektedir. Bodrumdaki Sergi açan üç BaskıResim Sanatçısı çalışmalarını İzmir Resim Heykel Müzesinde ve kendi atölyelerinde ve sürdürmektedir.

Türkiye’nin değişik yörelerinden alanında en iyi olan sanatçıları Bodrumlu sanatseverlerle buluşturan HGC Art Gallery’deki sergi 14 Eylül’e kadar Pazartesi hariç 13.30-18.00 saatleri arasında görülebilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu