GündemHayatManşet

2 KM YÜZEREK ZAFER BAYRAMINI KUTLADILAR

Bodrum-30 ağustos30 Ağustos Zafer Bayramını, Bodrum’da Çelebi Adasına kulaç atarak kutladılar. 6. defa gerçekleştirilen etkinliğe genç yaşlı yaklaşık 50 kişi katıldı.

Bodrum’da yaşayan iki öğretmen öncülüğünde 6 yıl önce başlayan ve gelenekselleşen 30 Ağustos Geleneksel Yüzme Etkinliği bu yılda renkli görüntülere sahne oldu.

Ortakent sahilinden Çelebi Adasına kadar kulaç atan yüzücüler sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek ilk önce ısınma hareketleri yaptılar.

Altı yıldır  7’den 70’e her yaştan amatör ve profesyonel yüzücünün birlikte kulaç attığı etkinlikte yaklaşık 2 km.lik mesafe kat edildi. Adaya doğru kulaç atan yüzücüler kimi zaman akıntıya karşı güçlükle ilerleyebildi.

Parkuru en erken tamamlayanın yaklaşık yarım saat boyunca yüzdüğü etkinlikte jet skyler ve sürat botları güvenlik tedbiri aldı. Çelebi Adasında toplanan yüzücüler Türk Bayrağı açarak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutladılar.

Baş döndürücü bir tecrübe olduğunu ifade eden gazeteci Toyga İçözü şunları söyledi:

“Yaklaşık yarım saat kulaç atınca çıkınca insanın başı dönüyor çünkü. Bu tamamen amatörce, kişisel bir takım ilişkilerin bir araya geldiği, dostluğun kulaç attığı bir organizasyon.”

Etkinliğe katılan en küçük yüzücü olan 6 yaşındaki Zeynep Jan Pekşen, “Bugün büyük gün, 30 Ağustos Zafer Bayramı. Hepimiz beraber dümdüz yüzdük Çelebi Adasına. 95. Yılı 30 Ağustos’un kutlu olsun.” Diyerek duygularını ifade etti.

6 yıldır bu anlamlı etkinliği organize eden Naz Pekşen ise şöyle konuştu:

“Yaş oranı da yaş skalası da değişiyor. Bu sene en küçük katılımcımız işte burada bayrağını açtı adaya çıkarak yüzdü bizimle, start aldı. Oldukça geniş bir yelpazede gerçekten 7’den 70’e diyeceğimiz bir skaladayız yüzüyoruz. Çok mutluyuz, çok keyifliyiz. Bu yıl 6.’sını yüzdük İnşallah gelecek yıllarda daha da artarak yüzmeye devam edeceğiz 30 Ağustos’ta. 95. Yılımız kutlu olsun.”

Etkinlik havadan da görüntülendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu