GündemKültür SanatManşetMekan

KAVUNU HİÇ BÖYLE YEMEDİNİZ

kavun dolması-Bodrum-Gülşen coşanözOsmanlı Mutfağının unutulmaz lezzetleri Bodrum’da yaşatılmaya devam ediyor. 37 yıllık aşçı Gülşen Coşanöz Saray Mutfağına ait kavun dolması ile müşterilerini şaşırtıyor.

Yalıkavak Palmarina’da açtığı restoranda Osmanlı saray mutfağından çeşitler sunan aşçı Gülşen Coşanöz birçok kişinin bilmediği kavun dolması ile beğeni topluyor.

Kavunu tepesinden özenle keserek sadece çekirdekleri boşaltıldıktan sonra kıyma, maydanoz, bol baharat ve çeşitli kuru yemişlerden oluşan iç kavunun içine dolduruluyor. Daha sonra belmari fırında 3 saat pişirilen kavun yemeye hazır hale geliyor.

Coşanöz, Osmanlı saray mutfağını tanıtmak için 5 yıldır çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bunu bütün dünyaya tanıtmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de çok çalışmalarım var. Son 5 yıldır bütün çalışmalarımı saray mutfağını araştırmak ve geliştirmek üzere ve tekrar güncellemek üzere zamanımı saray mutfağı üzerine harcıyorum.

Kavun dolması unutulmaya yüz tutmuş çok önemli yemeklerimizden biri. Bir kere şekil itibariyle çok enteresan, tatlı ile tuzlunun birleşimi tadı da çok enteresan. Tabi ki bu kadar önemli bir yemeği bütün dünyaya tanıtmayı azmettim bunun içinde çok misafirlerimize yedirdim yurt içinden yurt dışından. Bunu da azimle devam ediyorum.

Çok enteresan oluyor, zaten biz bunu ancak rezervasyonlu misafirlerimize yapabiliyoruz çünkü 3 saat ağır ateşte fırında pişiyor. Evet bir öğleden sonra ancak pişiyor ve onun zamanlaması çok önemli. Misafirlerimize oturduklarından yarım saat sonra gibi ikram ediyoruz, fırından çıkartıyoruz sıcak sıcak getiriyoruz. Misafirlerimiz gerçekten çok şaşırıyor. Şimdiye kadar beğenmeyen olmadı. Yani o kavunun aroması kıyma ile buluşunca müthiş bir şey oluyor. Evet, bütün herkese bunu tatmasını tavsiye ediyorum.”

Batılılar tarafından saray mutfağının yanlış bilindiğini belirten Coşanöz bu imajı yıkmak için çalışacağını söyledi.

Pişirildikten sonra özenle servis edilen kavun dolmasının tadına bakanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Osmanlı saray mutfağına ait 30’a yakın yemeği Bodrum’a gelen tatilcilerle buluşturan Gülşen Coşanöz sofrasında bakır kapları eksik etmiyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu