GündemManşetSpor

BODRUM BİSİKLET TURU 6 EKİM’DE BAŞLIYOR

bodrum bisiklet kulubuBodrum Bisiklet Kulübü (BBK) Derneği Başkanı Emrah Tezer, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ederek 1. Bodrum Bisiklet Turu hakkında bilgi verdi.

Emrah Tezer’e ziyaretinde BBK Başkan Yardımcısı Bahar Buluç ile BBK Derneği yönetim kurulu üyeleri İsmail Sever ve Canan Parlak eşlik etti. “Sanma ki geldiğin gibi gideceksin” sloganıyla hazırlanan ve bu yıl ilki gerçekleştirilecek 1. Bodrum Bisiklet Turu ile ilgili Başkan Kocadon’a bilgi veren Tezer şunları söyledi:

“BBK’da bizler, bisiklet sürmeyi hem bir yaşam biçimi hem de boş zamanları değerlendirmenin güvenli ve keyifli bir yolu ve bir ulaşım seçeneği olarak tanıtarak desteklemek amacıyla elbirliğiyle çalışıyoruz. BBK, Bodrum’da bisiklet sürmeyi seven ve hafta sonları bir araya gelerek çeşitli parkurlarda bisiklet süren, ayrıca bir araya geldiklerinde bisiklet sürmenin yanı sıra birçok sosyal etkinliğin de içinde bulunan ve birçoğunu da düzenleyen yaklaşık 2.000 kişiden oluşan bir topluluktur. Bu doğrultuda, BBK olarak Bodrum’da da bir bisiklet etkinliği düzenleme gereksiniminin doğduğunu düşünmekteyiz. Bu etkinliğin hem Bodrum’daki bisiklet severlerin, hem de ülkemizin diğer illerindeki bisiklet kulüplerinin yıllardır istediği ve beklediği bir şey olduğu fikrindeyiz.”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sporun önemine değinerek, “Sağlığımız için sağlıklı nesiller yetiştirmek için spor hayatımızın hep bir parçası olmalı. Günde en az yarım saat ya da bir saatimizi spora ayırdığımızda hem fiziksel olarak daha sağlıklı oluruz hem de stresle baş etmeyi öğrenip hayata daha pozitif bakabiliriz. Halkımıza sporu sevdirmek, bisiklet kullanma alışkanlığını kazandırmak için düzenlenen bu etkinlik için sizleri tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

1.Bodrum Bisiklet Turu, 6 Ekim Cuma günü 40 km’lik Bodrum-Turgutreis-Gümüşlük-Bodrum etabı, 7 Ekim Cumartesi ikinci gün ise 60 km’lik Bodrum-Kızılağaç-Çamlık-Etrim-Yalıçiftlik-Bodrum etabından oluşacak. Etkinliğin son günü katılımcılar tekneyle Bodrum koylarını gezecek. Organizasyona Türkiye’nin her köşesinden bisiklete gönül verenlerin katılımı bekleniyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu