GündemKültür SanatManşetMekan

GA’U DA CANLI MÜZİK, YEMEK VE SANAT İÇ İÇE…

Ga'u-BodrumTürkiye’nin yetiştirdiği en önemli heykeltıraşlardan Bihrat Mavitan’ın sergisi ile kapılarını ilk kez açan GA’U Antique’te sanat, siyaset ve iş dünyasından önemli isimler bir araya geldi.

16 Ağustos’ta yapılan açılış kokteyli ile Bodrumlulara “Merhaba” diyen  GA’U Antique’te canlı müzik, yemek ve sanat iç içe harmanlanıyor.  Açılışa başta Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geçmiş dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Şinasi Altıner, geçmiş dönem Bodrum belediye başkanlarından Tuğrul Acar, belediye meclis üyeleri ile sanat, siyaset ve iş dünyasından önemli isimler katıldı.

Adını Tibetlilerin taktıkları ve onları talihsizliklerden, kazadan ve hastalıktan koruduğuna inandıkları mücevher kakmalı uğur kutularından alan GA’U; cafe, bar ve restoranı, haftada 3 gece yapılan canlı müziği, antika takı ve objeleri barındıran galerisi ile Bodrum’da görülmesi gereken bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

Her biri ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) mezunu olan Atahan’ların bir aile işletmesi olarak açtıkları  GA’U;  cafe, bar ve restoran olarak hizmet vermesinin yanı sıra Hülya Atahan’ın  35 yıldır topladığı ve keyifle taktığı dünyanın çeşitli bölgelerinin özgün takıları ile antika objelerden oluşan galeri bölümü de görülmeye değer.

Açılışında heykeltıraş Bihtrat Mavitan’ın “Nelerim Varmış?” dizisinin IV. süne ev sahipliği yapan GA’U daki sergi, Türkiye’nin ilk çağdaş sanat galerilerinden Siyah Beyaz’ın kurucusu Faruk Sade anısına düzenlendi.  Bihrat Mavitan GA’U Antique’deki  sergisi ile ilgili şu ifadeleri kullandı “34 yıl önce  Ankara “Siyah Beyaz’ın” ilk sergisini sevgili Faruk Sade ile kararlaştırdığımızda bu sanat galerisinin 34 yıl ömrü ve 500’ü aşkın sergiye mekan olacağını tahmin edemezdik. Atahan Ailesiyle de o yıllarda tanışmış ve dostluğumuzu galeri gibi devam ettirmiş ve perçinlemiştik. Faruk ve Fulya sayesinde Ankara’da çok büyük bir ailemiz olmuştu. Çocuklarımız da biz de hep birlikte büyümüştük. Bu sergi sevgili dostum Ö. Faruk Sade anısınadır ve Galeri GA’U nun ilk sergisidir. Bu serginin sunumunda bunca yıllık üretimin çeşitli tarihlerinden örnekleri, resim ve heykellerimi sergiliyorum.  Bu sergim “Nelerim Varmış?” dizisinin IV  dür. Kösele, pik döküm örneklerim vardır. Kum döküm tekniği ile üretilmiştir. Galeri GA’U ya uzun soluklu bir yaşam dileyerek sergime sizleri bekliyorum” dedi.

İşletme müdürü Feyzi Atahan GA’U nun konsepti ile ilgili şu cümleleri kullandı “Saat 14.00’den sonra cafe olarak açılan, daha sonra da restoran ve bar olarak faaliyetine devam eden GA’U nun menüsü zevkinize hitap edebilecek şekilde az ve öz olarak oluşturulurken zengin bar menüsü ve kokteylleriyle de misafirlerimizin beğenisine sunuldu.”   GA’U da çalınan müziğin Bodrum’da alışılagelmiş yüksek volümün aksine çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde olmasına özen gösterildiğinin altını çizen Feyzi Atahan “GA’U da çalınan müziğin çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde olmasına özen gösterdik. Genelde müzik tarzı rock, jazz, country olmakla birlikte, canlı müzik çalınan gecelerde Cemal Atahan ve Ali Fuat eşliğinde flamenco ağırlıklı latin müzik ve soft rock da dinleyicilerin beğenisine sunuyoruz.”  Dedi.

GA’U’nun açılış kurdelesini Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geçmiş dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Şinasi Altıner, işletme sahipleri Hülya-Cemal ve Feyzi Atahan birlikte kestiler. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Hülya Atahan’ın 35 yılda topladığı ve keyifle taktığı dünyanın çeşitli bölgelerinin özgün takıları ile antika objelerden oluşan galeriyi dikkatle incelediler.

Misafirler Cemal Atahan ve Ali Fuat eşliğinde çalınan şarkılara gecenin geç saatlerine kadar eşlik ettiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu