ÇevreGündemManşet

SICAKLIKLAR ARTIYOR

sicak-hava-bunaltiyor-1466353101Türkiye bu hafta yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine giriyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek hava sıcaklıkları Bodrum’da da etkisini gösterecek.

Türkiye genelinde sıcaklıkların bugünden itibaren kademeli olarak yükselmesi bekleniyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren yurdumuzun Doğu ve güneydoğu bölgelerinden başlayarak ve zamanla iç ve batı bölgelerimizi de etkisi altına alarak artacağı tahmin ediliyor.

Bodrum’da da yeni sıcak hava dalgasının bugünden itibaren etkisini göstermesi bekleniyor. İlçede beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının bugün 39, Salı günü, 38, Çarşamba ve Perşembe günü ise 37 derece olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Yapılan son analiz ve tahminlere göre yurdumuzu etkileyecek sıcak hava dalgasının uzun süreli olacağı ve Ağustos ayının ilk 10 günü boyunca etkili olmaya devam edeceği beklenmektedir. Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’de kıyı kesimlerimizde Deniz üzerinden esmesi beklenilen rüzgar nedeniyle nem miktarı fazla olacağından hissedilen hava sıcaklığının daha yüksek olabileceği tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın uzun süreli olarak etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.” ifadeleri kullanıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu