AsayişGündemManşet

İMDATLARINA SAHİL GÜVENLİK YETİŞTİ

sahil güvenlik-yangınSabaha karşı demirli olduğu marinada yanmaya başlayan ABD bayraklı teknenin imdadına Türk Sahil Güvenlik ekipleri yetişti.

Konu hakkında Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı’nca denizde Can ve Mal güvenliğine yönelik yürütülen görev kapsamında; 26 Temmuz 2017 günü saat 04.46’da 112 Acil Çağrı Merkezini arayan Şahsın ihbarı üzerine, yalancı boğaz yat marinada bir teknede yangın çıktığı, yangının diğer teknelere sıçramaması için tekneyi açığa aldıklarını belirtmiştir.

Güney Ege Grup Komutanlığı bağlısı TCSG-82 Komutanlığı ve DEGAK-7 timi (Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma) süratle olay mevkiine intikal etmiştir. Teknenin ABD bayraklı Delaware limanına kayıtlı “DESIREM M” isimli motor yat olduğu görülmüş ve yangının durumunu kontrol edebilmek için tekneye ilk müdahaleye başlanmıştır.

“DESIREM M” isimli motor yatta yangının makine dairesinden çıkmış olduğu tespit edilmiş ve ilk müdahale sonucu yangın söndürülerek tekne içindeki gerekli elektrik bağlantıları kesilerek, aküleri sökülerek teknenin elektrik izolasyonu sağlanmış olup yangının tekrar başlaması önlenmiştir. Tekne içersinde personel olmadığından dolayı ölü ve yaralı olayı olmamıştır.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığının denizlerimizde Can ve Mal güvenliğinin sağlanması, insanların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik çalışmaları azim ve kararlılıkla devam etmektedir.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu