ÇevreGündemManşet

DEPREM SONRASI KURAK DEREDE SU AKMAYA BAŞLADI

Bodrum-DereköyDereköy’de bulunan ve yaklaşık 90 yıldır su akmayan Kavak Deresi 6.5 şiddetindeki depremin ardından yeniden akmaya başladı.

Dereköy Mahallesi sakinlerinin iddiasına göre yaklaşık 90 yıldır kuru olan dereden sadece kış aylarında yağmur sularının aktığı Kavak Deresi depremin ardından suyla doldu. Depremin ardından derenin yeniden akmaya başladığını gören köy sakinleri şaşkına döndü.

Dereköy Mahalle Muhtarı Cemal Akhan depremin ardından derenin yeniden akmaya başladığını belirterek şu sözlere yer verdi:

“Normalde bu derede su akmadığı yaz aylarında. Depremden sonra akmaya başladı. Bu su bi yerden değil dört beş noktadaki suyun birleşmesiyle akıyor. Kaynak suyu olup olamadığını bilemiyoruz şuan. 80 ve 90 yaşlarındaki büyüklerimiz yıllar önce bu derede su aktığını söylüyorlar. Bizde ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Kışları yağmur suları akardı. Bu mevsimde su akmazdı kuraktı dere şimdi depremden sonra yeniden akmaya başladı.”

61 yaşındaki köy sakini Hüseyin Bakan ise ilk defa yaz aylarında dereden su akarken gördüğünü ifade etti. Akan, kış aylarında yağmur sularının aktığını ama yaz ayında yaşanan doğa olayından derede yeniden su akmaya başladığını ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu