GündemKültür SanatManşet

BODRUM’DA BALE GÜNLERİ

Bodrum Bale Festivali-Zorba15.Uluslararası Bodrum Bale Festivali bir başyapıt olan “Zorba” balesi ile başladı. Festivalin prömiyerini yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 24 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali Bodrum Kalesinde başladı.

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde sahnelenen “Zorba” adlı gösteriyi eski bakanlardan İmren Aykut, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, sinema ve tiyatro sanatçıları Salih Kalyon ile Tamer Levent inde aralarında yer aldığı yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Nikos Kazancakis’in aynı adlı başyapıtından Mikis Theodorakis’in muhteşem müzikleri ile Türkiye prömiyeri gerçekleşen  “Zorba” balesini izlemek için Kaleye gelen sanatseverler böylesine önemli bir festivalin Bodrum’da düzenlenmesinden dolayı mutlular.

Yaklaşık 2 saat süren bale gösterisi seyirciler tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.

15.Uluslararası Bodrum Bale Festivali, son on dört yılın en zengin programıyla Bodrum Kalesi’nin tarihi atmosferinde, Küba, İspanya, Kazakistan ve Rusya’dan katılan ünlü dans topluluklarını ağırlayacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu