EkonomiGündemManşet

MUĞLA İÇİN BÜYÜK PROJE

Tarım arazisiOrman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’nın münbit topraklarını suyla buluşturmak maksadıyla inşa edilen Milas Sulamasında sona yaklaşıldı. Çalışmaların son hız devam ettiği proje ile 16 bin 410 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Projede Yüzde 97 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı…

Yüzde 97 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında inşası tamamlanan kısım ile 14 bin 780 dekar zirai araziye su temin edilmeye başlandı.

Milas Ovası Sulaması Projesi’nin tamamlanmasıyla 11 bin 940 dekar zirai arazi cazibe, 4 bin 480 dekar zirai arazi pompaj olmak üzere toplam 16 bin 410 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. Proje ile birlikte milli ekonomiye yılda 19 milyon 400 bin lira katkı sağlanacak.

“EGEGEP ile Bölgeyi Kalkındırıyoruz…”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çalışmaların Ege Bölgesi’nin kalkınması için hazırlanan EGEGEP kapsamında yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“Ege Gelişim Projesi kapsamında bulunan Muğla ilimizde 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 171 bin 125 dekar zirai alan sulamaya açılmış olacak. Bu sayede yılda yaklaşık 202 milyon TL gelir artışı sağlanacak, 106 adet yerleşim yeri ve 47 bin dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca HES’lerden yılda 884 milyon kilowatt.saat hidroelektrik enerjisi üretilecek. Projelerimizle halkımızın sosyo-ekonomik gelişimine katkı sunacağız ve bölgede ki refahı artıracağız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu