GündemManşetTurizm

MALTA HEYETİNDEN BAŞKANA ZİYARET

malta ziyaret-BodrumMalta İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina, Malta- Birgu Belediye Başkanı John Boxall, Malta- Birgu Belediye Başkan Yardımcısı Trevor Mizzi, Akdeniz Ülkeleri Turizm Vakfı  Ceo. su Andrew Agius Muscat, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u, makamında ziyaret etti.

Samimi bir havada geçen ziyarette Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’ın yanı sıra birim müdürleri de yer aldı.

Bodrum’da bulundukları için memnuniyetini ifade eden Andrew Agius Muscat, “Bodrum’a ilk ziyaretim 7 yıl öncesine dayanır. İlk gelişimde Yokuşbaşı’ ndan gördüğüm Bodrum manzarası beni, kendine hayran bıraktı. O günlerden bugüne Bodrum’un fahri turizm elçisi olarak katıldığım toplantılarda şehrinizi tanıttım. Geçen yılarda, Bodrum ve Malta ilişkilerinde büyük aşamalar kaydedildi. Açıkçası, Akdeniz’de Bodrum kentini bilmeyen bir ülke yok. 2015 yılında kurulan Akdeniz Ülkeleri Turizm Vakfı olarak, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un, turizm konusundaki çabalarını ve sonuca dönük yapıcı politikalarını, 2015 yılında Malta’da gerçekleştirdiğimiz toplantıda ödüllendirdik. O yılın ‘Akdenizin Büyük Deniz Ödülü’ nü  Mehmet Kocadon almıştır. Önümüzdeki Ekim ayında Malta’da yapılacak olan festivale başkanımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Turizm; Barış ve İşbirliği İçin Bir Anahtardır”

Bodrum’a ilk defa ziyaret ettiğini belirten Birgu Belediye Başkanı John Boxall, Saint Jean Şövalyeleri’nin iki kentin ortak tarihinde yer aldığını ve Bodrum-Birgu kent ilişkilerinin, yapılacak işbirlikleri ile kısa zamanda daha çok gelişeceğini söyledi. Turizmin ülkeler arasında barış ve işbirliği için bir anahtar olduğunu dile getiren John Boxall, hayalinin  Akdeniz coğrafyasında bulunan Saint Jean Şövalyeleri yapımı kaleler bulunan şehirlerin, bir araya getirilerek ortak projelerde bir arada olmak olduğunu söyledi.

Malta İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina, iki ülke ilişkilerinde Bodrum’un önemli bir rol üstlendiğini belirterek; İstanbul’dan sonra 2. Malta Konsolosluğunun önümüzdeki günlerde Ankara’da açılacağını dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; “Bodrum ve Malta ilişkilerinin son yıllarda bir ivme yakaladığını, özellikle de turizm alanında büyük gelişmelerinin yaşanmakta olduğunu dile getirdi. Birgu Belediye Başkanı’nın Saint Jean Şövalyeleri konusundaki projesinin kendisini heyecanlandırdığını ve Bodrum Belediyesi olarak ilk adımı en kısa sürede atmak istediklerini söyledi. Bodrum’u tarihi geçmişiyle, Halicarnassosla, Herodotla tanıtmak istediklerini, doğru projelerin hayata geçirilerek daha çok insanın Bodrum’u merak etmesini ve insanları Bodrum’da misafir etmek istediklerini,  şövalyeler sayesinde yeni bir merak konusunun yaratılabileceğini söyledi. Misafirlerimizin söyledikleri tüm konularda üstümüze düşen ne ise yapmaya hazırız. Artık aramızda dostluk ve kardeşlik doğdu. Hem Bodrum’a gelmeleri hem de projelerin hayata geçirilecek olması beni çok mutlu ediyor. Nedenini bilmiyorum ama ben kendimi onlara çok yakın hissediyorum, bana çok iyi enerji verdiler.” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu