GündemKültür SanatManşet

BODRUM HALK MASALLARI KİTABI

4- MASAL İLLÜSTRASYONA ÖRNEKHer yıl binlerce yerli ve yabancı turistin tatilini geçirmek için tercih ettiği Bodrum; sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile her daim dünya gündemde olan bir kıyı kentimizdir.

Bu kenti var eden, ona ruh ve nefes veren Bodrum halkının; yıllar önce büyüklerinden dinleyerek günümüze kadar hafızalarında yaşattıkları masallar ilk defa bir araya getirildi ve kamuoyunun ilgisine sunuldu.

Kitapta; Bodrum ilçe merkezi ile çevre köy ve mahallelerinden derlenen kırk bir masal metninin otuz ikisine yer verilmiştir. Bodrum’un küresel turizm etkinliklerinde adından sıklıkla söz ettiren, dünyaca bilinen ve ziyaret edilen bir kent özelliği taşıdığı göz önünde bulundurularak, adı geçen masal metinleri, aynı kitap içerisinde İngilizce ve Fransızca çevirileri ile birlikte verilmiş ve her masala özel çizilen illüstrasyonlar, görsel açıdan da Bodrum Masallarına yeniden hayat vermiştir.

Bir masal kenti olan Bodrum’un, yerel değerleri arasında yer alan ve bugüne kadar fazla ön plana çıkmamış halk masallarını ve masal kahramanlarını keşfetmek isteyenler için büyük bir fırsattır Bodrum Halk Masalları

Geleneksel halk anlatılarının en yaygınlarından biri olan masallar, nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar gelmiştir.

Belirli bir yer ve zaman bilgisinin olmadığı,  iyi ile kötünün mücadelelerinin yanı sıra;  hayali varlıkların da başından geçen olağanüstü olayları ele alan masallar, edebi türler içinde en ilgi uyandıran metinlerdir.

Yaklaşık 4 yıllık bir emeğin sonucu ortaya çıkan Bodrum Halk Masalları kitabında,    Bodrum Yarımadası’nın çevre köy ve mahallelerinden derlenen 32 özgün masal metni yer almakta.

Bu metinlerin unutulmaması ve daha geniş kitlelere ulaşması adına İngilizce ve Fransızcaya da tercüme edilen masallar, her yaştan okur için farklı bir deneyim vadediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu