AsayişGündemManşet

BODRUM´DA KORKUTAN YANGIN

yalıkavak-yangınYalıkavak Mahallesi Küdür Mevkiinde akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Yangına Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı ekiplerin yanı sıra Orman İşletme Şefliğine bağlı arazözler ve AKUT ekibi müdahale etti. Rüzgarın şiddetini arttırması arazinin engebeli olması nedeniyle alevlere müdahalede zaman zaman zor anlar yaşandı.

Çevredeki bir turizm tesisine alevlerin yaklaşmasıyla artan panik itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile önlendi. Telekoma ait direklerinde zarar gördüğü yangın yaklaşık 5 saattte kontrol altına alnabildi. Yangında yaklaşık 20 hektarlık alanın zarar gördü.

Kaya mezarlarınında içinde bulunduğu 1.derece Arkeolojik sit alanı olan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ederken polis ekipleri yangının çıkış nedeni hakkında soruşturma başlattı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu