ÇevreGündemManşet

KAYMAKAMDAN ÇÖPLÜK AÇIKLAMASI

Bodrum Kaymakamı-Bekir YılmazBodrum’da acil çözülmesi gereken bir sorun haline gelen vahşi atık depolama bölgesi yaşanan son yangın sonrasında yeniden gün yüzüne çıktı.

Önceki gün CHP Bodrum İlçe Başkanlığının çöplük alanında yaptığı basın açıklamasının ardından Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’da halkın doğru bilgilendirilmesi amacıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Kaymakam Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Torba çöplüğünde yaşanan yangın sonrası yapılan bir basın açıklamasın da Kaymakamlığımıza da atıfta bulunulması nedeniyle kamuoyunun bu konu hakkında doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı hâsıl olmuştur.

Bilindiği üzere 01.06.2017 tarihinde ilçemizde 3 adet yangın olayı yaşanmıştır. Havaların ısınması ile alınan tüm tedbirlere rağmen yangın riskinin artığı bir gerçektir. Ayrıca torbadaki vahşi çöp depolama merkezinin mevcut durumu potansiyel tehlike olarak bu riski daha da artırmaktadır.

Kaymakamlığımız Torba çöplüğünün bilinen bu mevcut durumunu yaklaşık iki ay önce bir raporla tespit ederek buradan tüm ilçeyi tehdit edecek büyük yangınlar çıkabileceğini, çöp ayrıştırmasında yasal olmayan ve sağlıksız ortamda çalışan insanların ölebileceğini tüm ilgili kurumlara gereği için bildirmiş ve Valiliğimize ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza da bilgi vermiştir.

Gelinen süreçte; Sayın Valimizin direktifleri ve himayelerinde, özellikle Milletvekillerimizin siyasi desteğiyle, Orman Bakanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Kaymakamlığımız, Bodrum Belediyemiz, Orman Bölge Müdürlüğü, Orman şefliğimiz, siyasi partilerimiz hep birlikte torba çöplüğünün rehabilitasyon projesinin gerçekleştirilmesi ve yeni çöp alanı bulunması için takibimizde

müşterek çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Vahşi depolama alanındaki yetkisiz firmaların çıkması ve barakalar yıkılması sağlanmış, hayati tehlike riski olan insanların alandan bir daha dönmemek üzere yangından çok önce uzaklaştırılmaları sağlanmıştır. Alanın Büyükşehir belediyemize devri süreci hızlanmıştır. Mevcut alanın ıslahı için en sıkıntılı asama olan doğal sitte kurul izni alınmasında ve ormanla müşterek çalışılarak yeni alanlar bulunmasında son aşamaya gelinmiştir.

İlçemiz için önem arz eden bu sorun devletimizin tüm kurumları ile işbirliği içinde çözülmeye çalışılırken çıkan yangın sonrası çalışmaların her detayını bilen şahsımın tüm uyarılarına ve olumlu çalışmalarla ilgili bilgilendirmesine rağmen bir takım gereksiz, isnatsız açıklamalarla ve suçlamalarla kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş, ortalık gerilmeye çalışılmıştır. Doğrusu iyi niyetli olmadığını düşünmek

istemediğim bu yaklaşımları anlayamıyor, herkesi sorunun çözümüne katkıda bulunmaya, yapıcı olmaya, olumsuz girişimlerden uzak durmaya çağırıyor, sorunun çözümünün takipçisi olduğumuzu, ancak; bir tür davranışları da üzüntüyle karşıladığımızı ve tasvip etmediğimizi kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu