ÇevreGündemManşet

AKUT EKİBİ YARALI DENİZ KAPLUMBAĞASINI KURTARDI

AKUT BodrumAKUT Bodrum ekibi ve Milas birimi, Milas’a bağlı Kıyıkışlacık mevkiinde yaralı bir deniz kaplumbağasını kurtardı.

Milas’ın Kıyıkışlacık mevkiinde tatil yapan bir vatandaştan gelen ihbarı değerlendiren AKUT Bodrum ekibi, başından yaralanmış halde kıyıya vuran deniz kaplumbağasını, yaklaşık bir saat süren bir operasyonla canlı halde kurtardı. AKUT  ekibi, hayvanı daha sonra DEKAMER yetkililerine teslim etti. Ortaca’nın Dalyan Mahallesinde hizmet veren Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi-DEKAMER’den gelen bir ekip, yaklaşık 20 kilo ağırlığındaki yeşil deniz kaplumbağasını Köyceğiz’de teslim aldı.

AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, deniz kaplumbağalarının özellikle deniz trafiğinin  yoğun olduğu bu aylarda ciddi yaralanmalara maruz kaldığını belirterek “Kıyıkışlacık mevkiinde kurtardığımız caretta caretta cinsi yeşil kaplumbağanın kasıtlı olarak yaralandığına dair belirtiler bulundu. Hayvanı bulduğumuzda başında iki tane çok ciddi yara vardı. Hayvanı, DEKAMER yetkililerine teslim ettik. Hayati tehlikesi devam ediyor” diye konuştu.

DEKAMER yetkilisi Şenol Menzek de “Kafa travması olan deniz kaplumbağasının tedavisi yaklaşık bir yıl kadar sürecek. Daha sonra denize salınacak. Bu arada, deniz kaplumbağalarının üreme mevsimi devam ettiğinden, özellikle tekneci ve balıkçıların, kıyıya yakın mesafelerde yüzen bu hayvanlar konusunda daha dikkatli ve hassas davranmasını bekliyoruz. Öte yandan deniz kaplumbağalarına yiyecek verilmemesi ve özellikle de üzerlerinde yüzülmemesi gerekiyor.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu