GündemKültür SanatManşet

2. BODRUM TARIM KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Tarım festivali-BodrumDoğal güzellikleri, tarihi, geçmişi, bereketli toprakları ile Ege’nin parlayan yıldızı Bodrum, 2. Tarım, Kültür ve Sanat Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bodrum’un en güzel koyu olan Gümbet, 8 gün gün boyunca birbirinden değerli sanatçıları ağırlayacak.

Bodrum Ziraat Odası tarafından bu sene 2.si Düzenlenen festivalde, Bodrum sevdalıları festival kapsamında özel olarak inşa edilen konser alanında müziğe doyacak.

1 Temmuz’da sevilen sanatçı Fettah Can ile başlayacak konserler zincirinde , (2 Temmuz ) Mehmet Erdem, ( 3 Temmuz ) Kültür Bakanlığı Sanatçıları ( 4 Temmuz) Gökçe, (5 Temmuz) Cem Adrian , (6 Temmuz) Gülden Mutlu, (7 Temmuz) ve Kolpa tatilcilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. Festival 8 Temmuz akşamı Burcu Güneş Açıkhava konseri ile son bulacak.

Festivalde müziğin yanı sıra birçok aktivite de düzenlenecek. Festival alanında kurulacak stantlarda ise yöre insanı tarafından üretilen yöresel ürün ve el işçiliğinin özgün örnekleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Kurulduğu 2014 yılından bu yana Bodrum’un tarım potansiyelinin gelişmesi anlamında çok stratejik önem taşıyan Bodrum Ziraat Odası tarafından düzenlenen festivalin organik ve doğal tarımcılığa da dikkat çekmesi bekleniyor.

8 gün sürecek festivalin Bodrum sevdalılarına  özel ve eşsiz anılar yaşatmasını dileyen Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç  “Bu etkinlik kapsamında, organik ve iyi tarım uygulamalarının anlatımı, saha çalışmaları, tanıtım çekimleri ana tema olup, özellikle narenciye ürünleri ve  incirin  paketleme yöntemiyle hazırlanıp Büyükşehir ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla doğal ürün satış merkezinin oluşturularak üreticilerin ve tüketicilerin bir araya getirilmesini sağlamak çalışmalarımız içinde.

Kuruluş aşamasında olan BODRUM YARIMADASI TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ’ni de hızla hayata geçirerek Muğla Büyükşehir Belediyesinin alım garantili katkılarıyla yarımada genelinde yetiştirilen tüm organik ürünlerin değerlendirilmesi amacıyla Bodrum Ziraat Odası olarak üreten halkımızın isteklerine doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu