GündemManşetTeknolojiTurizm

TÜRKİYE İÇİN UÇTULAR

Sefa Gümüşkanat-Bodrum27 ayrı bölgeden 35 Drone Pilotu Türkiye için uçtu.

Ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı projenin ikinci aşamasında dronelar arama-kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak.

Drone Pilotu Resul Hastürk öncülüğünde bir araya gelmeye başlayan “Ülken İçin Uç” Grubunun 35 üyesi ilk projelerinde Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtan bir video hazırladı.

Ülken İçin Uç Grubunun Ege Bölgesi Sorumlusu olan ve Bodrum’da yaşayan Sefa Gümüşkanat, iki temel hedeflerinin olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Ülken İçin Uç projesinin iki ana temeli var. En önemlisi ve birincisi, Cennet Vatanımızın her bölgesinin güzel olduğunu, yerel ve yabancı kaynaklarda, yerel ve yabancı platformlarda tanıtabilmemizdir. Biz bunu asli görev olarak edindik kendimize. Bu temel ilkelerden ikincisi ise insansız hava araçlarının drone tabir edilen insansız hava araçlarının, insansız hava araçları için oluşturulan ön yargının biraz olsun kırılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu cihazların kötü niyetli insanların eline geçtiğinde kötü amaçlarla kullanılabileceği gibi çok güzel işlerde de kullanılabileceğini ispatlamaya çalışıyoruz.”

Gümüşkanat, grubun ikinci projesinin ise arama-kurtarma faaliyetlerinde yer almak olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Ülken için uç projesi sadece güzel videolar çekip paylaşan bir proje değildir. İlerleyen zamanlarda sosyal sorumluluk projelerimiz olacak. Arama-kurtarma görevlerinde bulunan arkadaşlarımız olacak. Bunun içinde gereken çalışmaları hızla sürdürüyoruz.”

 

Drone Pilotu Sefa Gümüşkanat ülkedeki tüm pilotların bir çatı altında toplanarak ortak değerler üzerinden hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Gümüşkanat,

“Projeye 27 farklı bölgeden 35 drone pilotunun katılımıyla gerçekleştirdik projeyi. İnanıyoruz ki ilerleyen zamanlarda daha çok drone pilotunun ve daha çok bölgeden katılımla daha güzel işler yapabileceğimize inanıyoruz. Fakat tek sıkıntımız şuanda, bazı bölgelerden katılım drone pilotlarımız istese de gerçekleştiremezler. Çünkü Milli güvenlik gerekçesiyle uçuşa yasak olan bölgelerimiz var.

Ben Ege Bölgesi Sorumlusu olarak görev aldım bu projede. Bütün drone pilotlarımız özveri ile aşk ile işlerini güçlerini bırakarak gidip sivil havacılıktan resmi izin belgelerini çıkartarak bizim ricamız üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden çekimler gerçekleştirdiler ve bize destek oldular.” dedi.

İzleyenleri adeta büyüleyen klip yaklaşık 3 ayda hazırlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu