GündemManşetTeknoloji

4. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Muğla Teknopark A.Ş.’nin 4. Yönetim Kurulu ToplantısıMuğla Teknopark A.Ş.’nin 4. Yönetim Kurulu Toplantısı, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu’nda Muğla Valisi Amir Çiçek’in başkanlığında yapıldı.

Toplantıya; Vali Amir Çiçek’in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ile Yönetim Kurulu üyeleri; Orhan Kılıç, Hamdi Yücel Gürsoy, Mevlüt Acar, Mehmet Dişcigil, Yücel Okutur ve Mustafa Ercan katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Çiçek, Muğla Teknopark’ın turizm, ekonomi, enerji, kültür, tarım, teknoloji, yazılım, ihracat alanlarında yeni projeler üreterek yol gösterecek bir şirket olacağını söyledi.

Teknopark A.Ş’nin gerekli altyapı, idare binası ve kuluçka merkezi inşasına yönelik destek taleplerini almak için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Çiçek, Yönetici şirket kuruluşunun gerçekleşmiş, imar planlarının onaylanmış, proje kapsamında yapılacak idare binası ve kuluçka merkezi inşaatları ile ilgili uygulama projeleri Bakanlık tarafından onaylanmış, inşaat ruhsatının alınmış olması gerektiğinden bahsetti.

Teknopark A.Ş.’ye ait Menteşe ilçesi Karabağlar Mevkiinde bulunan alanın imar planları dosyasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildiğini söyleyen Vali Çiçek, “ Bölgeye ait imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki tarafından 30 Mayıs 2017 tarihinde imzalanmış olup, askı süreci bu hafta başlayacaktır.” dedi.

Teknoparkta yer alan Girişimci Şirketlerin yararlanacağı olanaklardan bahseden Vali Çiçek “Girişimci şirketler; kurumlar vergisi, kdv, gelir vergisi, sigorta pirimi işveren hissesi, damga vergisi ile harçlar olmak üzere çok önemli avantajlardan yararlanmış olacaklar.” diye konuştu.

Vali Çiçek konuşmasının sonunda toplantıda gündemde görüşülecek konulardan en önemlisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imzalanan imar planına göre şirkete ait mimari projenin düzenlenmesinde uyulacak usul ve esaslar olduğunu belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu