GündemManşetSpor

YÜZEREK ÇELEBİ ADASINA ÇIKTILAR

pageOrtakent-Yahşi Bahar Festivali (OYFEST) kapsamında Yarımadadan Adaya Yüzme etkinliği gerçekleştirildi. Deniz suyu sıcaklığının 18 derece havanın ise rüzgarlı olması yüzücüleri zorladı.

Turizm cenneti Bodrum’un doğal güzelliklerini ön plana çıkarmak ve insanları yüzme sporuna teşvik amacıyla yapılan etkinliğe onlarca kişi katıldı. Ortakent Sahilinden denize giren yüzücüler bin 300 metre uzaklıktaki Çelebi Adasına yüzdüler.

Uzun mesafenin yanı sıra suyun soğukluğu ve dalgalarla da mücadele eden yüzücülere Sahil güvenlik Komutanlığına bağlı bir bot ile Bodrum Deniz Kurtarma Derneğine bağlı deniz ambulansı eşlik etti.

Günlük tur teknelerinin de katıldığı etkinlikte yüzücüler adaya ulaşmak için büyük çaba harcadılar. Adaya ilk çıkan ise 20 yaşındaki Milli sporcu Gültigin Er oldu.

Genç yaşlı, bayan erkek yaklaşık 50 kişinin katıldığı yüzme etkinliği sonrasında adada Türk Bayrağı açıldı.

Etkinliğin önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutta yapılması planlanıyor. Programın sonunda etkinliğe katılanlara madalya ve belge verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu