GündemManşetSpor

BODRUM’DA SUALTI DÜNYA REKORU KIRILDI

Milli Sporcu Bilge ÇingigirayMilli Sporcu Bilge Çingigiray, Bodrum’da sualtı sportif Guinness Dünya Rekorunu kırdı. Uzun soluklu antrenmanların ardından kırılan bu rekor Dünyada da bir ilk oldu.

2007 yılından bu yana Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu bünyesinde milli takım sporcusu olarak ülkemizi uluslararası sualtı yarışmalarında başarıyla temsil eden Milli Sporcu ülkemize 3 defa Avrupa 2.liği, 1 defa Dünya 3.lüğü kazandırdı. Birçok defa Türkiye Şampiyonluğu elde etmiş olan Milli Sporcu, 6 dakika 23 saniye ile Kadınlarda Nefes Tutma Türkiye Rekorunu resmi olarak halen elinde tutuyor.

Daha önce dünyada hiç denenmeyen Guinness sualti sportif Dünya Rekoru kadınlar en uzun yürüme branşında bir deneme gerçekleştiren milli sporcu Guinness’in koyduğu 40 metre sınırını aşarak 67 metre 16 cm ile kırılması güç bir rekora imza attı.

Guinness Başşahit hakemi ve birçok izleyicinin önünde gerçekleştirilen rekorda adeta Bilge Çingigiray ile birlikte nefesler tutuldu. Rekor sonrası yapılan ölçüm ile 67,16 metre sualtında yürüyen sporcumuz mutluluğunu çevresindekiler paylaştı.

Milli Sporcu Bilge Çingigiray kırdığı rekor sonrası şunları söyledi:

“Harika bir duygu, çok güzeldi her şey müthiş bir organizasyon, atmosfer harika, her şey müthiş. Bunun gerçekleşmesinde en ufacık bir katkısı bile olan herkese çok çok teşekkür ediyorum, sonsuz teşekkürler. Bu tarihi an bu özel atmosferde şahaneydi. Epey güzel bir metrede hiçbir risk almadan çok sağlıklı bir şekilde tamamlamak şahaneydi.  Şimdiki hedefim aslında erkeklerin rekoruna gözü diktim. Bundan sonra hedefimiz o. Şuanda müthiş bir dünya rekorunu ülkemize getirmekten dolayı çok çok mutluyum.”

Kırılan rekor sonrası havuzdan çıkan milli sporcuyu ailesi ve yetkililer tebrik etti. Etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise şöyle konuştu:

“Bilge arkadaşımız bunu başardı. Çok mutluyuz. Bodrum gibi bir yerle bunun özdeşleşmesi bizi gerçekten çok heyecanlandırdı çok mutlu olduk hatta heyecandan birazda gözyaşlarımda geldi. Bodrum ve Türkiye bu güzellikleri hak ediyor. Demek inandıktan sonra bizde dünya şampiyonları dünya rekorları kırabiliyoruz. Onun için birçok insanımıza örnek olacak bu davranışından dolayı Bilge kardeşimi kutluyorum ve başarılarının devamına inanıyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu