GündemHayatManşet

CEVRİYE TEYZENİN ATATÜRK SEVGİSİ

Cevriye Kartal-BodrumÖnceki gün sosyal medyada paylaşım rekorları kıran, yaşlı kadının Atatürk sevgisini gösteren videoda o teyze ortaya çıktı.

2 yıldır Bodrum’da çocuklarının yanında yaşayan 75 yaşındaki Cevriye Kartal’ın Atatürk sevgisi hayranlık uyandırdı.

1941 yılında Ankara’da doğan son 2 yıldır da Bodrum’da oğlunun yanında yaşayan 75 yaşındaki 4 çocuk 4 torun sahibi Cevriye Kartal Atatürk hayranlığı ile sosyal medyada günün konusu olmuştu.

Bodrum’da yaşayan ve kendini iyi hissettiği sürece her gün Belediye Meydanında asılı olan Atatürk posterinin yanına gelerek dualar eden Cevriye Kartal bugün gazetecilerin ilgi odağı oldu.

75 yaşındaki kadının Atatürk posterini öperken bir vatandaş tarafından çekilen ve sosyal medyaya yüklenen videosunun ardından kim olduğu merak edilen yaşlı kadın bugün kameralar karşısındaydı.

Yaşar mıydık bu olmasa bu Türkiye bize kalır mıydı? Diyerek sözlerine başlayan Cevriye Teyze şunları söyledi:

“Vatanı kurtardı, şimdi Atatürk’e ağız uzatıyorlar, laf çıkartıyorlar. Olur mu böyle bir şey ya. Biz onun evlatlarıyız. Atatürk Anıt Kabir’e geldiğinde Ankara’daydık o zamanda dua ettim şimdi arada bir geliyorum dua ediyorum, görüyorum, elini öpüyorum, bayrağımı öpüyorum. Ya Atatürk olmasa ne yapardık biz Türk vatandaşları. Atatürk’üme dil uzatanın dilini keserim, ben keserim ben.

Atatürk’ün, her şeyimiz ona bağlı, buralarda gezmemiz ona bağlı, yürümemiz ona bağlı, Allah’ıma çok şükür olmasa ne yapardık biz.

Öperim, elini de öperim ayağını da öperim. Sağ olsa gerekeni de yaparım sağ olsa öyle.

Ben okula gitmedim. Atatürk oldubitti bizim içerimizde içerimizde.”

Atatürk posteri önünde dualar eden posteri doya doya öpen Cevriye Kartal, öldüğü takdirde Anıtkabir’e Atatürk’ün yanına götürülmeyi istedi.

Sosyal medyadan görüntüleri izleyen ve daha sonra belediye meydanında Cevriye Teyze ile karşılaşan vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadıklarını söylediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu