GündemManşetSpor

TIRHANDİL KUPASI BASTARDA’NIN

Bod tirhandil odulEge ye özgü olup, Bodrum’da deniz sevdalılarının sahip çıktığı, geçmişin denizci tekneleri olan Tirhandil Yelken Yarışını Bastarda ekibi kazandı. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) sponsorluğun da yapılan yarışlarda ilk beş sırada; 1. Bastarda, 2. Gargantua, 3. Gülşade, 4. Kalita, 5. Whisper yer aldı.

Bodrum Mandalin Kulüpte düzenlenen ödül töreninde ilk 5 dereceye giren teknelerin ekiplerine, organizasyona destek olan, sponsor olan kişi ve kurumlara, görev alan organizasyon komitesi üyelerine kupalar ve plaketler verildi.

Bodrum Ticaret Odası Ana Sponsorluğunda, Era Yelken Kulübü tarafından, The Bodrum Cup organizasyon komitesinin destekleriyle ve BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan’ın başkanlığında düzenlenen BODTO 2017 Tirhandil Kış Trofesi yarışları 4 ayakta toplam 12 yarış şeklinde yapıldı.

Trofe sonunda ilk 5’e giren tirhandillere yarış sonuçları açıklandıktan sonra çeşitli ödüller verilecek.

Son etap ikinci gün yarışlarında, Bodrum Karaada feneri önünden start alan tırhandiller, Kurt burnundan dönüp Bodrum önüne gelerek finiş yaptılar.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Tırhandil yarışlarının, kış aylarında yapılması Bodrum tanıtımı açısından büyük, kış turizmi açısından ve kültürel değerlerin yaşatılması açısından da büyük önem taşıyor.

Geçmişin geleneksel yelkenlisi Tırhandil yarışlarında bu teknelerinde inşasında çalışan ustalar da bu yarışlara katıldı.

Geçmişimizden bizi bu günlere getiren büyüklerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu gün turhandil yarışlarından başlıyoruz. Bunların hepsinin atası balıkçı ve süngerci tekneleridir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu