GündemManşetSpor

BODRUM’DA ENDURO HEYECANI

Bodrum-EnduroŞampiyonanın ilk ayağı, TMF ile Bodrum Belediyesinin destekleriyle Bodrum Motosiklet Kulübü’nün ev sahipliğinde Mumcular Mahallesi Çamarası Mevkiinde yapıldı.

Yüzde 90’ı doğal engellerden oluşan ve ilk defa yarışların yapıldığı parkurun her etabı 117 km.den oluşuyor. 3 etapta ve 4 kategoride gerçekleşen yarışlarda sporcular kıyasıya rekabet ederken seyirciler adrenalin dolu anlar yaşadılar.

Bodrum’daki spor turizminde önemli bir yer tutan motosiklet yarışlarına her geçen yıl ilgi artıyor.

Çamarası bölgesindeki yeni ekstrem parkurlar yarışçıları bir hayli zorlarken etaplarda aksiyon sahnelerini aratmayan görüntüler ortaya çıktı.

Fethiyeli sporcu Necmi Kozlu yarışlar hakkında şunları söyledi:

“Bu hava şartlarında biraz sıcak bizi zorluyor ama parkur çok güzel. Tamamen doğal engellerle mücadele veriyoruz. Çok güzel bir yarış, Bodrum Motosiklet Kulübüne teşekkür ederiz.”

Çam ağaçlarının içinden verilen stratlarla gazı kökleyen, profesyonel, kadın, veteran ve amatör motosikletçiler başarıyla parkurları tamamladılar.

Yarışların Baş Hakemi Harun Özer ise şunları söyledi:

“Çok güzel geçiyor, gördüğünüz gibi yarışlar tozu dumana katmaya başladı. Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelmiş 138 yarışçımız bugün burada ter döküyor. Türkiye şampiyonasının birinci ayağını yapıyoruz biz burada. Bu parkur Bodrum’da yeni bir parkur ilk defa bu sene açılmış bir parkurda yarışçılar şuan yarışıyor.”

Jüri Üyesi Yaman Olgaç, keyif veren zorlu bir yarış olduğunu ifade ederek gazetecilere şöyle konuştu:

“Profesyoneller yani sene derece almış olanlar, amatörler, kadınlar ve veteranlar yarışıyor burada. 19’da veteran yarışçımız var. Gördüğünüz gibi parkur şuanda burada görülen parkur çok zorlu değil ama adını ekstrem dediğimiz çok zorlu ve doğal şartlar arasında, içinde orman içerisinde koşulan bir yarış var. Bu yarışta da şuanda birkaç motor kaldı onları kurtarmak zorunda kaldık. Çok zor bir parkur. Herkesin keyif aldığını ümit ediyorum.”

Akşam saatlerinde tamamlanan yarışlar sonrasında dereceye girenlere kupaları verildi. Türkiye Enduro Şampiyonasının 2. Ayağı 21 Mayıs’ta Antalya’nın Kemer İlçesinde yapılacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu