EkonomiGündemManşetTurizm

İLK GEMİ DEMİR ATTI

Bodrum-Gonca UygunKruvaziyer turizminin önemli noktalarından biri olan Bodrum’a gelen yolcu gemisiyle ilçede hareketlilik yaşandı.

Sabah saatlerinde Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi’ne demirleyen Malta bayraklı 214 metre uzunluğundaki ‘Thomson Spırıt’ adlı gemide, çoğunluğu İngiliz bin 202 yolcu ile 506 personel bulunduğu öğrenildi.

Bodrum Liman Müdürü Gonca Uygun yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Rodas’tan geldi Aghios Nikolaos’a doğru devam edecek. 214 metre bir İngiliz gemisi Thomson Spırıt. İçinde bin 202 yolcu var 500 küsurda personeli olmakta. Hepsi çarşıya doğru dağıldılar, çeşitli tarihi yerleri de gezmeye gittiler. Bizde çok memnun olduk gemiden indikleri için. İnşallah arkası gereğen olur diyeceğim. Durum kötüleşmezse 22 tane gemimiz var bu yıl. Hepsi gelse bizim için bu sene için yeterli olacak. Ülke geneline baktığımız zaman teşekkür ediyoruz bu kadar gemi geldiği için.”

Gemiden inen turistlerin büyük bir çoğunluğu Paşatarlası Sahilinden Kumbahçeye oradan da ilçe merkezine yürüyerek vakit geçirdiler. Alışveriş yapıp restoranları dolduran gemi yolcuları esnafın da yüzünü güldürdü.

Bodrum’un kıyılarındaki işletmeleri dolduran turistler güneşin ve denizin tadını çıkardılar.

Rodos Adası’ndan gelen sezonun ilk yolcu gemisi akşam saatlerinde Bodrum’dan demir alarak Yunanistan’ın Aghios Nikolaos şehrine hareket etti.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu