EkonomiGündemManşet

GENÇ PATRON, GENÇ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ İLE BULUŞTU

daglarcacaglar (5)Türkiye’nin en büyük öğrenci etkinliği olan ve bu yıl 10’ncusu Muğla’da yapılan Türkiye İnşaat Mühendisliği Öğrencileri Buluşması TİMÖB 2017; Y Kuşağı Mühendislerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bir araya getirdi.

Türkiye’den 105 üniversitesinden yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı bu büyük buluşmaya Muğla İnşaat Mühendisleri Odası başkanı Alifer Atasever, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Dişçigil, Menteşe Belediye Başkan vekili Leyla Ersöz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör yardımcısı Profesör doktor Mustafa Volkan Coşkun ve  Çağdaş Holding Yönetim kurulu üyesi Dağlarca Çağlar katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan ve 3 gün boyunca sürecek etkinlikte ilk konuşmacı Muğla İnşaat Mühendisleri Odası başkanı Alifer Atasever oldu. Atasever, gönül verip böyle bir etkinliği düzenleyen gençlere teşekkür ettiği konuşmasında  “Arkadaşlar şubemizi ziyaret ettiler ve bir etkinlik yapmak istediklerini bize belirttiler.  400 kişilik bir etkinlik yapmak istediklerini söylediklerinde çok şaşırdım. Bu gençlerin inanılmaz bir enerjileri vardı bu gün burada aynı enerjiyi görüyorum. İnşaat mühendisleri arkadaşlarımızın eğitimleri ile ilgili bizde birçok çalışma yapmaktayız. Hepiniz yarın inşaat mühendisi olacaksınız. Mesleğinizi ne kadar sorumluluk getiren bir meslek olduğunuzun bilincine varınız. Yapmış olduğumuz binalar içerisinde binlerce insan yaşayacak bunu göz ardı etmeyin sorumluluğunuzun bilincine varın. Sizlere tavsiyem okul sırasından başlayarak bilinçli bir şekilde harekete edin. İleride bu öğrendikleriniz size çok büyük fayda sağlayacaktır. Bu etkinliğin sizlere ve üniversitenize faydalı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu…

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Dişçigil ise yaptığı konuşmasında; “Odamız Muğla’da tüm sektörlere ulaşmaktadır. Gelişen ekonomi ile Muğla’mıza çok büyük yatırımlar yapılmaktadır. Üniversitemiz ile her zaman işbirliği içinde olmak gayretindeyiz. Sizlerde dilerim ki gelecek meslek hayatınızda yeni fikirler oluşturarak mesleğinizde faydalı bir fert olursunuz. Sizlere gelecek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör yardımcısı Profesör Doktor Mustafa Volkan Coşkun genç öğrenci arkadaşların bu etkinliğe katıldıklarının sevindirici olduğunu dile getirerek; “Bu güzel birliktelik için arkadaşlarıma teşekkür ederim.  Şehir dışında gelen öğrenciler ve üniversitemiz öğrencileri ile bu etkinliğin başarı bir şekilde sonuçlandırılacağına eminim. Bu etkinliğimizin 3 gün boyunca sürecek şimdiden hayırlı uğurlu olması temennimdir” dedi.

Daha sonra, konuşmacılara üniversite tarafından plaketleri takdim edildi ve araya geçildi. Muğla İnşaat Mühendisliği öğrencileri dans gösterisi ile büyük beğeni topladı. Verilen kokteylin ardından katılımcılar, öğrenciler tarafından açılan stantları dolaştı.

ÇAĞDAŞ HOLDİNG VE DAİDALOS STANDINA YOĞUN İLGİ

Etkinliğe Bodrum’dan katılan Çağdaş Holding’in ana sponsorluğu ve Daidalos İnşaat’ın altın sponsorluğundaki standa ise ilgi çok yoğun oldu. Stantta 500 kişiye promosyon hediyeler dağıtıldı ve yapılan çekiliş sonrası iki kişiye lazer metre hediye edildi.  Etkinliğin ikinci bölümünde Çağdaş Holding Yönetim Kurulu üyesi Dağlarca Çağlar İnşaat Mühendisliği Öğrencilerine yönelik etkili bir konuşma yaptı.

Dağlarca Çağlar yurdun çeşitli üniversitelerinden gelen inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerine yönelik yaptığı konuşmasında sektörel konulara değinerek; etkinlikle ilgili düşüncelerini paylaştı. Muğla İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Alifer Atasever’in sponsorluk talebine hiç düşünmeden olumlu yanıt verdiklerini anlatan Çağlar, “Sanırım görüşmemiz sadece 1 dakika sürdü.  Bu tür etkinliklerin varlığını duyduğumuz zaman desteklemeyi en önemli işimiz olarak görüyoruz. Bizler gibi, sektörde belli bir yer edinmiş ve istihdam sağlayan firmaların en temel ihtiyacı eğitimli, vizyonu olan, dünyayı takip eden, gelişime açık iş arkadaşlarıdır.” diye konuştu.

BODRUM’UN GELİŞMESİ İÇİN 30 YILDIR KATKI VERİYORUZ

30’uncu yılını geride bırakmış bir holding olarak faaliyet gösterdikleri tüm alanlarda toplam 450 kişiyi istihdam ettiklerini söyleyen Çağlar, “Arkadaşlarımızda aradığımız en önemli özellik işlerinde veya özel hayatlarında hep bir katma değer yaratmalarıdır. Bunu da ancak sürekli eğitimle başarabiliriz.  Başta inşaat olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bir firma olarak Bodrum’un gelişmesi için 30 yıldır katkı vermeye çalışıyoruz. Bodrum her ne kadar turizm bölgesi olarak görünse de ana lokomotif sektörün inşaat olduğu tartışılmaz bir gerçek. İnşaat sektörünün varlığı, inşaata bağlı yan sektörlerin de oluşmasına ve gelişmesine katkıda bulunarak Bodrum’daki istihdamı yıldan yıla arttırdı. Son istatistiklere göre Bodrum’un nüfusu her yıl %13 civarında artıyor ve artmaya devam edecek gibi görünüyor” dedi.

BODRUM TÜRKİYE’NİN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI…

Nüfusun hızla artmasıyla Bodrum’un altyapı ve üstyapı ihtiyaçları da artıyor diyen Çağlar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bodrum için Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı deniyor ve bence de doğru bir tespit. Bu tanımlamayı sürdürülebilir kılmak için hep nitelikli bir gelişmeye ihtiyaç var. Bodrum, Türkiye’nin diğer şehirlerinden farklı olarak imar planları nedeniyle dikey değil yatay yapılaşıyor. Yatay yönde yapılaşma bir anlamda nitelikli bina yapımını mecburi kılıyor. İnşaat şirketleri son dönemde çevreye uyumlu, ekolojik yapılar geliştiriyor. Çünkü talep bu yönde. Biz de projelerimizi geliştirirken doğayla uyumlu, mimari olarak ayırt edilen, nitelikli ve özellikli olmasına gayret ediyoruz. Türkiye topraklarının %42’si deprem hattında yer alıyor. 1999 öncesi 15.000.000 luk bina stoğunun yarısından fazlası riskli durumda. Kentsel dönüşümle riskli binalar yıkılıp mevzuata uygun yenileri yapılıyor, ancak istatistiklere göre hala istenilen seviyelere gelmiş değiliz. İnşaat mühendisliği bana göre doktorluk gibi hayati önem taşıyan mesleklerin başında geliyor. İnsanların en temel ihtiyacı olan barınma ihtiyaçlarının hayata geçirilmesi, inşaat mühendislerinin yapının temelinden başlayarak binayla ilgili optimum çözümler yaratmasıyla ilgilidir. En kritik kararları kısıtlı zamanda sizler veriyorsunuz ve yapının, dolayısıyla bu yapıyı kullananların geleceğini bir anlamda belirliyorsunuz. Bundan dolayı üniversitelerde verilen eğitimin teoriden çok pratiğe dayalı olması gerektiğini düşünüyorum. Teknoloji hızla gelişiyor. Türkiye’deki mühendislik fakültelerinin de sektörle daha fazla entegre olması, inovasyonların yakından takip edilebilmesi açısından önemli olduğu kanısındayım” dedi…

ÇAĞLAR: “BU TOPLANTILARI EVRENSEL HALE GETİRİN”

“Bir genç olarak, burada beni dinleyen genç arkadaşlara şunu tavsiye ediyorum” şeklinde konuşan Dağlarca Çağlar; “Hem kendinizi geliştirmek, dolayısıyla bunu yaparak ülkenin geleceğini inşa etmek istiyorsanız, dünyayla daha fazla, her fırsatta entegre olun. Daha çok okuyun, daha çok araştırın. Mesleğinizle ilgili yapılanları görmek için farklı ülkeleri ziyaret edin. Hatta bu toplantıları evrensel hale getirin. Yurtdışından da üniversiteleri davet edin. İnanın, bizler gibi firmalar size sonuna kadar destek olacaktır. Yeter ki isteyin. Cesur olun…” dedi.

Daha sonra soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Dağlarca Çağlar’a öğrenciler tarafından birçok soru yönetildi. “Neden Bodrum dışına yatırım yapmıyorsunuz” şeklindeki bir soruya yanıt veren Çağlar,  “Biz Bodrum’u çok seviyoruz, inşaat alanında ve daha sonrasında Bodrum’a katkı sağlıyoruz. Şu an için Bodrum’dayız ama ileride neden Bodrum dışında olmasın diye de düşünmekteyiz” dedi

ÖNCELİĞİMİZ İYİ İNSAN OLMAK…

Dağlarca Çağlar, Çağdaş Holding yöneticisi olarak çok genç olduğunu dile getiren bir öğrenciye de “Ben de sizler gibi öğrenciydim ve sizlerin yanından ayrılalı çok olmadı. 5 senedir iş dünyasındayım ama gerçek hayatta işe girdiğinizde üniversitede bir şey öğrenmedim diyorsanız ilk zamanlar.  Ama daha sonraları öğrenim hayatının da size çok şey kattığının farkına varıyorsunuz. Bazı işleri yaptırabilmeniz için öncellikle iyi insan olabilmek ve her sınıfa hitap etmek onların ortamına inmek lazım. Bizler hayallerimizi üretip sunuyoruz ama unutmalıdır ki bu işleri yapan birileri de var, onlarla dialog halinde olmak ve işlerin doğru bir çizgide yürümesi için beraberce çalışılması gerektiğine en başından beri inanıyorum” şeklinde yanıt verdi.

İstihdam sağlanması ve “yüksek lisans mı iş hayatımı” sorularını da yanıtlayan Dağlarca Çağlar; “İstihdam sağlanması lazım ve herkesin para kazanması lazım, bu yüzden binalar yaparken hem içinde oturanları hem de o binalara emek verenleri düşünmek lazım. Diğer sorunuza gelince yüksek lisansın avantajları tabiki var. Ne istediğiniz ve kendinizi nerede görmek istediğiniz ile alakalı ama eğitime devam etmeniz kendinizi geliştirmeniz benim şahsi düşüncemdir. Kendinizi hangi yılda nerede görmek istiyorsunuz bu doğrultuda ilerlemeniz lazım.” şeklinde konuştu.

Dağlarca Çağlar, Çağdaş Holding’in projeleri, stajyer alımı yapıp yapmadığı ve personel sayısı gibi soruları da şöyle yanıtladı:

“Turgutreis’te yer alan birinci projemizi bitirdik şimdi ise Yokuşbaşı mevkiinde olan Swissotel 2019 da konut ve otel projesini de tamamlamış olacak. Bu ikinci projemiz şehir merkezinde bir proje ve buna çok güveniyoruz. Holding bünyesinde 450 kişi ile çalışıyoruz. Tabi zaman zaman Stajyer le de çalışıyoruz ve kariyer günlerinde bulunmaktayız. Belki bir gün bizim şirketimizde çalışırlar diyerek onları da her zaman destekliyoruz.”

HİÇ BİR İNSANIN HAYATI KAZANILACAK PARADAN ÖNEMLİ DEĞİLDİR…

İş güvenliği hakkında sorulan sorulara da yanıt veren Çağlar; “ Holding olarak kendi bünyemizi her yıl olabildiğince güvenli hale getirmekteyiz. Bütün personelimize ayrıca özel sağlık sigortası yaptırmaktayız. Kendi doktorumuz ve kendi hemşiremiz var, her an görevlerinin başındalar. Beton santrali ve taş ocağımızda iş güvenliği açısından bu güne kadar hiç  büyük bir kaza olmadı ve ben bunu da iş güvenliğine bağlıyorum.  Bizim aile şirketi olarak hayata bakış açımız çok farklı unutulmamalıdır ki hiçbir insanın hayatı benim kazanacağım paradan önemli değildir.” Dedi.

Bir çok firmanın katıldığı buluşmada Bodrum’dan katılan Çağdaş Holding’in ana sponsorluk ve Daidalos İnşaat’ın altın sponsorluğu yaptı. Gün boyunca süren etkinlik 1 Mayıs tarihine kadar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde gerçekleşecek…

Bu sene onuncusu düzenlenen bu etkinlik inşaat sektörünü bir araya getirdi. Tamamen öğrenciler tarafından hazırlanan TİMÖB etkinliği bu sene de çeşitli konferanslar ve bilgi alışverişleriyle öğrencileri sektörle buluşturmayı hedefliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu