GündemHayatManşet

BİR BARINAKTAN FAZLASI

torba geçici hayvan barınağıTorba’daki geçici hayvan barınağı hayvanlara barınmaktan daha fazlasını sağlıyor.

Sokak hayvanlarının yanı sıra yaban hayvanlarının da tedavi edildiği barınakta hayvanlara klasik müzik dinletiliyor.

Bodrum Belediyesi bünyesinde bulunan geçici hayvan barınağı yüzlerce sokak hayvanına ev sahipliği yapıyor.

Belediye ve hayvanseverlerin destekleriyle günden güne gelişen barınakta sokak hayvanları dışındaki yabani hayvanlarda tedavi ediliyor.

Şuan itibariyle 600’e yakın kedi ve köpeğin bulunduğu barınaktaki sahipsiz hayvanlara, aşı, muayene, ameliyatlar ve rehabilitasyon hizmetleri veriliyor. Trafik kazası geçiren, zehirlenen, mikrop kapan ve doğum yapan sokak hayvanlarının tedavi gördüğü barınakta vatandaşlar tarafından getirilen yabani hayvanlara da özenle bakılıyor.

Barınakta görevli Veteriner Ayşe Elvan Canbakan yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Buradaki amacımız, Bodrum’da yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarının her türlü rehabilitasyonu, aşılanması, ameliyatı ve tekrar sağlıklı olanların alındığı ortama geri bırakılması.

Buraya yıl içinde en çok gelen kanatlılardan martılar var güvercinler var bu sene çok fazla sayıda kirpimiz oldu. Hasta kirpilerimiz geldi onları ameliyat ettik. Yaban domuzu ve eşek geldi bu sene baya ve hepsini de sahiplendirdik, güzel köylere gittiler.

Vaka olarak, sezona göre değişiyor vakalar. Şimdi mesela yaz dönemine girdiğimiz için trafik çok yoğun en çok şu aralar trafik kazaları geliyor. Kırık ameliyatlarını yapabiliyoruz burada. Bu şekilde yine hasta olup iyileşip yerine giden çok sayıda hastamız var. Viral ve bakteriyel hastalıklar kedi ve köpeklerde en çok görülen ve parazitsel hastalıklar.”

Veterinerler kontrolünde bulunan barınakta yaşayan hayvanlar bakıcılar tarafından kuru mama ile besleniyorlar. Barınakta yeni başlatılan bir uygulama ise klasik müzik dinletisi. Barınak içindeki ses sisteminden gün boyunca yayınlanan klasik müzik eserleri sayesinde hayvanların daha sakin oldukları gözleniyor.

Barınakta iyileşen hayvanlar vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak sahiplenebiliyor.

Bodrum Belediyesinin Barınaklarından Sorumlu olan Aytunç Kayrakçı ise şunları ifade etti:

“Barınaklarımızın bütün ihtiyaçları Bodrum Belediyesi tarafından karşılanmakta. Bunun yanı sıra gönüllülerde çeşitli bağışlarda bulunmakta. Gün geçtikçe büyüyen bir barınak burası. Geçen sene yeni revir binaları yaptık, yeni bölümler ekledik. Bu senede bir bağışçı 3 tane konteynır bağışladı onun içerisine hasta kedilerin tedavi olduğu bölümler ilave ettik. Sürekli ihtiyaçlarımız artıyor sayı arttıkça, hizmet kalitemiz arttıkça.

Mümkün olduğu kadar sahiplendirmeye çalışıyoruz ve onlara tek tavsiyemiz, satın almasınlar gelsinler barınaklardan sokak hayvanlarını sahiplensinler. Sevginin cinsi yoktur, mühim olan hayvanları sevmektir. Cins seviyorum gibi şeyleri de biz kabul etmiyoruz. İnsan seviyorsa karşılıksız sever hayvanları cins ırk ayırt etmeden sevmeli.”

Kayrakçı ayrıca, belediye tarafından kendilerine tahsis edilen yeni araçlarla daha hızlı ve etkin bir şekilde hizmetlerini sürdüreceklerini söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu