GündemKültür SanatManşet

AZERİ TENOR BODRUM’A YERLEŞTİ

Azeri tenor Ramin Farhangniya BodrumBeş yıl önce Türkiye’ye yerleşen ve müzik çalışmalarını ülkemizde sürdüren Azeri tenor Ramin Farhangniya Bodrum’a yerleşti.

İran Azerisi olan ve repertuarını ağırlıklı Azeri ve Fars Müziği’nin çok sevilen ve bilinen eserleriyle oluşturan Ramin Farhangniya 28 Nisan Cuma gününden itibaren Metin’s de Gümüşlük sahne alacak.

Cuma gecesi gerçekleştireceği gecede Türkiye mozaiğini simgeleyen şarkıların yanı sıra, komşu ülkelerin ezgileri ile de renk verecek.

Metin’s Gümüşlüğün işletmecilerinden Metin Artukoğlu 17 yaşından bu yana restoran işletmeciliği yapmaktadır. İş ortağı Fizik Mühendisi Nilgün Özdemir ile Gümüşlüğe yakışan bir mekan ile sezon hazırlığına başlanmış. İki girişimci, bu yaz Gümüşlük’e ve elbette Bodrum’a konsept bir mekan kazandırmak için kolları sıvamış.  28 Nisan akşamı ve her Cuma sahne almasını planladıkları dünyaca tanınan Ramin Farhangniya ile start veriyorlar.

İşletmecilerden Nilgün Özdemir, “İşletme ortağım ile bu yola çıkarken önceliğimiz Gümüşlüğe yakışan bir mekân yaratmakla başladı. Yaz boyunca konser alanımızı da kullanarak yapacağımız birçok güzel etkinlikler planlarımız içersinde. Bu hafta başlayacak olduğumuz ve her Cuma gecesi bizimle olacak olan Ramin Farhangniya bu etkinliklerimizden sadece bir tanesi” dedi.

Gecede sekiz ayrı dilde söyleyeceği şarkılar ile zaman zaman kendisi de bendir ve Akerdeon çalacak. Sanatçı “Azerbaycan Aşk Şarkıları” ve “Bahar e Delkash – Ortadoğu Şarkıları” isimli albümlerini Türkiye’de yayımlayarak müzikseverlerin beğenisine sunmuş ve oldukça başarılı bir ivme yakalamıştır. Müzik eğitimine Azerbaycan Bakü Konservatuarı’nda devam eden Ramin Farhangniya Prof. Dr. Rafiq Omrani ve Prof. Dr. Ziya Bagirov gibi ünlü hocalardan ders almıştır. Ramin Farhangniya, Bakü’nün ünlü sahneleri Reşid Behbudov Mahnı Tiyatrosu, Rus Dram Tiyatrosu ve  Tacikistan Başkonsolosluğu Anfi Tiyatrosu’nun yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinde ki sahne performanslarıyla dikkat çekmiştir. Şarkılarını dünya barışı ve göçün savurduğu hayatlara adayan Ramin Farhangniya, konserlerinde Azerbaycan’ın unutulmaz klasiklerinin yanı sıra Farsça, Türkçe, Lazca, Ermenice, Kürtçe, Rusça, Gürcüce, Yunanca vb. gibi farklı dillerde eserlere yer vermektedir.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu