AsayişGündemManşet

ÖNCE SOPAYLA SONRA FIRÇAYLA VURDU

köpeğe şiddetBir sokak köpeği sopayla döven genç köpeği korumaya çalışan kadına da zarar verdi.

Gümüşlük Mahallesindeki bir sitede meydana gelen olayda, site sakinleri tarafından beslenen sokak köpeklerinden biri sopayla dövüldü.

Aynı sitede oturan kişi tarafından acımasızca defalarca vurulan sokak köpeği ise başka bir site sakini olan Mevhibe Gözneli tarafından korunmaya çalışıldı.

Elindeki demir sopa ile defalarca hayvana vuran kişiye Mevhibe Gözneli ise elindeki fırça ile engel olmaya çalıştı. Hızını alamayan T.D. isimli kişi hayvanı korumaya çalışan kadını elindeki fırçayı da kaparak bu sefer fırça ile köpeğe vurmaya başladı. Ancak darbelerden kendisi de nasibini aldı. Yaşanan bu iç acıtıcı görüntüler ise olay anında orada bulunan bir kişi tarafından cep telefonu ile kayıt edildi.

Savunmasız bir sokak köpeğine yapılan bu saldırı başta hayvan severler olmak üzere birçok kişinin tepkisini çekti.

Konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu şunları söyledi:

“Sabahleyin video bana ulaştırıldı. Bir vatandaş, Bodrum-Gümüşlük’te sokak köpeğini levye ile döverken hakikaten korkunçtu. Hayvanların hakları da yasalarla korunuyor. Biz dernek olarak üzerimize düşeni yaptık, yasal şikayetlerimizi yaptık, BİMER üzerinden de ilettik. Hem dernek olarak hem şahıs olarak bütün Bodrum ayaktayız. Böyle şeylerin yaşanmaması gerekiyor. Bugün hayvana yapan yarın insana da yapabilir.”

Şiddete maruz kalan köpeği korumaya çalışırken kendisi de elinden yaralanan Mevhibe Gözneli durumu jandarmaya bildirdi. Jandarmada ifadesi alınan şüpheli T.D.’nin suçlamaları reddettiğini öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu