GündemManşetSiyaset

REFERANDUM İTİRAZI

seçimTürkiye genelinde çok sayıda vatandaş Yüksek Seçim Kurulu’na referandumun iptali veya oyların yeniden sayımı için dilekçe ile başvuru yaptı. Bodrum’da bazı vatandaşların itiraz dilekçesi verildiği öğrenildi.

16 Nisan’da yapılan referandumda usulsüz seçim ve sayım işlemi yapıldığını öne süren bazı vatandaşlar Yüksek Seçim Kurulu’na referandumun iptali ya da oyların yer için dilekçe ile başvuru yaptı. Bodrumlu bazı vatandaşların da ilçe seçim kuruluna aynı taleplerle dilekçe verdiği öğrenildi.

Bodrum Çevre Platfomu’nun komite üyesi olan 10 arkadaşıyla birlikte ilçe seçim kuruluna itiraz dilekçesi veren platform başkanı Mustafa Duru, mühürsüz zarf ve oy pusulasının geçerli sayılmasından dolayı referandumun iptali için itiraz ettiklerini söyledi. Mustafa Duru şunları söyledi:

“16 Nisan’da yapılan referandumun sonuçları hiç de demokratik olmayan bir şekilde yapıldı. Daha sandık sonuçları ilçe seçim kurullarına teslim edilmeden açık ara “Evet” oyunun önde olduğu açıklanarak manipülasyon yapılmıştır. Dolayısıyla başından beri taşıdığımız kaygı gerçekleşti. Bu nedenle de gerek bireysel olarak bu antidemokratik uygulamayı kendi içimize sindiremediğimiz için gerekse Bodrum Çevre Platformu olarak bu hukuksuzluğu teşhir etmek amacıyla Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz ettik. Çünkü hukuk olmazda sivil toplum örgütlerinin de mücadelesi hep boşa çıkarılacaktır. Örneğin bizim davalarımızda biz davanın galibi de olsak Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yeni atanacak hakimler onu hükümsüz sayacaklardır. Daha doğrusu kendi istekleri doğrultusunda karar vereceklerdir. Hukuksuzluğu gidermek ve ülkemize demokrasinin yerleşmesi bağlamında referandumun iptal edilmesi gerekir diye itirazda bulunduk. Benimle birlikte Bodrum Çevre Platfomu’nun komite üyesi olan 10 arkadaşımız ve bireysel başvurularak yapılarak aşağı yukarı 300 -350 kişi Yüksek Seçim Kurulu’na hitaben ilçe seçim kurulu vasıtasıyla başvurularını yapmışlardır. Bundan bir sonuç çıkacağına inanmıyoruz ama biz yurttaş olarak görevimizi yapmak durumundayız. “

Öte yandan itiraz dilekçelerinin saat 15.00’e kadar kabul edilmesi nedeniyle bazı varandaşların dilekçelerini veremediği bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu