EkonomiGündemManşetTurizm

İSRAİLLİ TURİSTLER BODRUM’DA

bodrum-israil kafilesiİsrail’in Tel-Aviv kentinden Muğla’nın Bodrum İlçesinde gelen 180 kişilik turist kafilesi lokum ve çiçeklerle karşılandı. 7 yıl aradan sonra ilk defa Bodrum’a gele İsrailli kafile otelcileri sevindirdi.

Yahudilerin kutladığı Pesah Bayramı nedeniyle verilen tatil İsrailli turistleri Bodrum’a getirdi.

Tatillerini Bodrum’da geçirmek isteyen yaklaşık 4 bin kişilik İsrailli turist grubunun ilk kafilesini taşıyan uçak Milas-Bodrum havalimanına indi.

Havalimanına gelen kafile burada lokum ve kırmızı karanfillerle karşılandı. Karşılamadan habersiz olan turist kafilesi Bir anlık şaşkınlık yaşadı.

Brontes Travel Seyahat Acentası Bodrum Müdürü Yüksel Aslan gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İsrail’de şuanda bir bayram var Pesah adı altında. Bu Nisan ayı boyunca sürüyor bu bayram. Bu bayram boyunca biz yaklaşık 4 bin kişi Bodrum havaalanına indireceğiz. Sezonda da bu sayının 15 bini toplamında bulabileceğine inanıyoruz. Haftada normalde 2 uçuş oluyor özel dönemlerde her güne uçuş koyuyoruz. Talebe göre uçuşlarımızı arttırıyoruz. Bu operasyonu biz 7 seneden beri yapmıyorduk. İsrail’den Bodrum havaalanına uçuşumuz gerçekleşmiyordu. 7 sene ilk defa bugün uçağımız indi. Turistlerimiz Bodrum’daki otellere yerleşecekler. Bu zor bir dönemde geçiyoruz turizm olarak ama buda tabi ki bize mutluluk veriyor, böyle bir operasyonu başlatmamız, tekrar geri gelmeleri. Biz Bodrum olarak zaten otelcilerde destinasyon olarak da buna hazırız, alışığız da gelen turistlere. Artık devamını bekliyoruz, devamını yapacağız.”

Karşılama komitesinde bulunan yetkililer, Dünyanın farklı noktalarından Bodrum’a direkt uçuşların gerçekleştirilmesinin önünün açılmasıyla birlikte turizmde çok daha iyi yerlere gelineceği ifade edildi.

TAV Terminal İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Özellikle yurt dışından direk uçuşların Milas-Bodrum’a sağlanabilmesi amacı ile yerel yönetim ve STK’larla, sivil toplum kuruluşları ile birlikte tanıtım çalışmalarımıza hızla devam etmektedir. Uzun bir aradan sonra İsrailli yolcularımızın buraya ilk defa gelişi ile ilgili yaptığımız bu organizasyonla kendilerini ağırlamaktan mutluluk duymaktayız. Umarım Milas-Bodrum hak ettiği, turizmdeki hak ettiği yere gelecektir ümidindeyiz.”

Birçok oteldin turizm sezonun için hazırlıklarını tamamladığı Bodrum’da yeni sezon için umutlar artıyor.

BODER Başkanı Halil Özyurt ise sezona hazır olduklarını belirterek şunları söyledi:

“İlk İsrail uçağını bugün karşıladık. Biliyorsunuz, bizim otelcilerimiz adına da bir moral oldu. 5-6 senedir İsrail ile ilgili bir maalesef bir çalışmamız olmuyordu. Otelcilerimiz açısından hem moral hem de 2017 sezonunun hayırlara tekrar vesile olmasını diliyorum.

Otellerimiz konaklama tesislerimiz misafirler için tümüyle hazırlar. Bodrum olarak da hazırız. Hem iç pazarda hem dış pazarda çalışmalarımız devam ediyor.”

Havalimanından otobüslerle ayrılan turistler Bodrum’daki otellerine doğru yola çıktılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu