GündemKültür SanatManşet

AVUSTURYA GÜNLERİ KAPANIŞ KONSERİ

COBARIO BODRUMDünyanın çeşitli coğrafyalarından esinlenerek besteler yapan Viyanalı klasik müzik grubu Cobario, 21 Mart Salı günü Herodot Kültür Merkezi’nde, Avusturya Günlerinin kapanış konserini verdi.

Konser salonunu tamamen dolduran Bodrumlu sanatseverin dakikalarca ayakta alkışladığı Cobario grubu, kendilerine gösterilen ilgiden ve Bodrum’un güzelliğinden çok etkilendiklerini belirterek, Bodrum Mavi Dergisi’ne verdikleri röportajda tatil yapmak için tekrar Bodrum’a geleceklerini söyledi.

T.C. Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Belediyesi ve Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle, Baki Bilgili’nin koordinasyonunda düzenlenen “Bodrum’da Avusturya Günleri” kapsamında 21 Mart 2017 Salı günü, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde, Cobario Müzik Grubu tarafından, Dünya Müzikleri Konseri verildi. Keman virtüözü Herwig Schaffner ile gitaristler Jakob Lackner ve Georg Aichberger’den oluşan grup, klasik müzik ile harmanladıkları geleneksel ezgileri teatral bir sunumla sahneledi. BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, BODTO Meclis Üyesi Toros Demirdöven, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, çeşitli STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda sanatsever konsere katılanlar arasındaydı.

Birbirinden güzel parçalardan özellikle “Coboria” ve “Vol de Nuit” büyük beğeni topladı. Kimi zaman eğlenceli, kimin zaman duygusal kimi zamansa mistik duyguların izleyiciye aktarıldığı gecenin sonunda ayakta alkışlanan grup tekrar sahneye gelerek kapanışı, 2014 yılında çıkan Royal adlı albümün son parçası olan “Aurora” ile yaptı. “Showdown, Seven Seas, Nizza, The Life of Blue, Balaton Bumm, Gulasch, Reconquista ve Alt Wien” çalınan diğer parçalar arasındaydı.

20 Mart Salı günü İstanbul’da verdikleri konserin ardından Bodrum’a gelen grup, konser öncesinde Kumbahçe sahilinde Bodrum Mavi Dergisine verdikleri röportajda, sanatın birleştirici gücüne vurgu yaparak, “Amacımız müzik yaparken aldığımız keyfi izleyicinin görmesini ve hissetmesini sağlamak. Bizim yaptığımız enstrümantal müzik sınır ötesi bir müzik türüdür. Müzik öyle bir şey ki bazen sözleri anlamasanız bile sanatçının verdiği hissi alırsınız…” dedi. Bodrum Kumbahçe sahilinde kale ve deniz manzarası eşliğinde güneşin tadını çıkaran grup üyeleri, “Bodrum ilham verici, mutlaka buraya tekrar geleceğiz ve daha uzun vakit geçireceğiz, hatta buradan ev bile alabiliriz.” diyerek beğenilerini dile getirdi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu