GündemKültür SanatManşet

RESTORAN DEĞİL ADETA MEDİTASYON MERKEZİ

Masal Mekan-BodrumBitez Mahallesi’nde farklı bir konsept ile faaliyet gösteren “Masal Mekan” da yok yok…

Ünlü oyuncu Esra Akkaya ile Şef Elif Başarıcı’nın açtığı Masal Mekan’da enerji uzmanı ve masör uzmanı Yuri Radomisli ise adeta şifa dağıtıyor.

Şef Elif Başarıcı’nın lezzetli menüsü, Esra Akkaya’nın büyüklere masalları ve Yuri Radomisli’nin enerjinin birleştiği mekan farklı konsepti ile dikkat çekiyor.

Masal Mekan’da Bodrumlu gazetecilerle buluşan Esra Akkaya, mekanın ortaya çıkışı ve konseptiyle ilgili şunları söyledi:
“Tutkusu olan, hayatta yaptığı işi tutkuyla yapan, ilham verici bir işle uğraşan herkesin buluştuğu bir yer olmasını amaçlıyoruz. Mekan onu istiyor bence. Bizi de bu mekan buluşturdu. Ben yetişkinlere masal anlatacak bir yer arıyordum. Mekan beni çağırdı. Masal gecelerimizde hayatı, deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Masal aslında en eski sanat, ya da iletişim yolu. İnsanlık var olduğundan beri masal var. Dilin bulunması, aslında bu masalı birbirine anlatmamız için. Yaşadıklarımızı tecrübelerimizi birbirimize aktarmak istiyoruz. Kendi deneyimlerimizi paylaşmak, tehlikelere karşı birbirimizi uyarmak ve gelişmek istiyoruz. Bu yüzden masal var. Masal, hem çocukluğumuza ve hem de insanoğlunun çocukluğuna hitap ediyor. Hepimizin alt benliğine hitap ediyor. Kalp dilinden konuşmaya başlıyoruz birdenbire. Ortak bir dilde buluşuyoruz. Bir ahlaki kavram üzerine tartışmak çok kolay ve çok keyifli. Ruha hitap eden bir şey masal.”

Akkaya, hem yetişkinlere masal anlatırken, hem de yeni masalcılar yetiştirmeye çalıştığını söylüyor.
Masal Mekanda her türlü sanat aktivitesine ev sahipliği yapacaklarını ve Bodrum’da bugüne dek görülmeyen bir konsepti hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Akkaya sözlerine şöyle devam etti:

“Biz büyücüyüz aslında. Sihirli iksirleri Elif üretiyor. Biz onlardan enerji alıyoruz. Masal zaten bir büyü dünyası. Ben de elimden geldiğince o dünyayı buraya gelenlere göstermeye çalışıyorum. Yuri ise sihirli bir şekilde size dokunuyor, enerjik bedeninizle sizi buluşturuyor. Etrafta bir takım büyücüler var kısacası.”

California Santa Barbara Üniversitesi’nden mezun olan ve dünyanın pek çok ünlü enerji üstadıyla bir arada çalışma fırsatı bulan Yuri Radomisli, kendisi gibi terapistlerden oluşan bir eğitmen grubuyla birlikte Masal Mekan’da beden ve ruh gelişimi üzerine seanslar düzenliyor.

Dört ayrı terapi uyguladığını anlatan Yuri Radomisli, bunları şöyle sıralıyor:
“Bu terapilerden bir tanesi rahatlama masajı. Benim özel uzmanlığım ağrı çözümlemeleri. Spor ağrıları, fıtıklar vb. rahatsızlıkları tetik noktaları kullanarak çözüyorum. Kaynağı buluyorum ve açıyorum o bölgeyi. Bunun dışında enerji çalışmaları da yapıyorum. Beden sadece beden değildir. Büyük bir enerji sistemidir. Enerjiyle çalıştığım zaman biraz daha geniş bir yer kapsıyor. Küçük mucizeler yaşanıyor bireyin ruhunda ve bedeninde. Amaç, insanları kendi doğal hallerine döndürmek. İki buçuk saat süren bir seans. İç frekansıyla yeniden buluşuyor insanlar. Kendilerine ait olmayan enerjilerden, düşüncelerden kurtuluyorlar. Hayatın tadını çıkarmaya, mutlu, özgür ve güçlü hissetmeye başlıyorlar.”

İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümünden mezun olduktan sonra aradığının başka bir “şey” olduğunu fark eden genç şef Elif Başarıcı mutfakla tanıştıktan sonra yapmak istediğinin bu olduğuna karar verdiğini ifade etti. Paris Le Cordon Bleu’da bir yıllık eğitimden sonra Bodrum’a dönen Başarıcı, şunları söyledi:

“İnsanın kimyasına göre bir menü hazırlamak aslında hedefimiz. Sabit bir menü yok Masal Mekan’da. İnsanların tercihlerine göre şekillenmiş bir menü var. İnanılmaz değişken… Her gün farklı tatlar olacak menümüzde. Amacım, kendi yaratıcılığımı kullanmak, chef table yapmak ve ilham verici lezzetler ortaya çıkarmaktı. Bunlar arasında yerel tatlar özellikle ağır basıyor. Bodrum lezzetleriyle Fransız mutfağını birleştirerek ortaya bambaşka bir lezzet çıkarmaya çalışıyorum.”

Masal Mekan’da kahvaltılar, hafta sonu brunch’ları ayrı bir keyif. Akşam yemekleri ise Chef Table şeklinde… Şimdilik konsept yemek etkinlikleri ve özel organizasyonlar için çalışıyor büyülü mutfak…

Masal Mekan-Bodrum-1

Masal Mekan-Bodrum-2

Masal Mekan-Bodrum-3

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu