GündemManşetSiyaset

ERDOĞAN MUHTARLARLA BULUŞTU

mehmet-erdogan-bodrum-7Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanlığı tarafından Bodrum’da 16 Nisan Referandumunda oylanacak, Anayasa Değişikliği ile ilgili olarak Bodrum Muhtarlarına yönelik bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya konuşmacı olarak, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’la birlikte Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bodrum muhtarları katıldı.

Bodrum’da bir cafe de düzenlenen toplantıda Erdoğan, MHP’nin Anayasa Referandumuna neden evet dediklerini gerekçelerini ifade ederek muhtarlara anlattı.

Erdoğan,  seçim sonucu ne çıkarsa çıksın, yarın yine hep birlikte yaşanacağını belirterek, “16 Nisan’da bir referandum yaşayacağız.  Bu referandumla ilgili olarak, herkes kendini ifade edecek. Bir şey gözden kaçırılıyor gibi hava var. Sanki 16 Nisan referandumundan sonra Türkiye’de yeni bir kamplaşma hazırlığında olanlar var. 17 günü Referandum sonucunda, Evet oyu çıkarsa, hayır diyenler gitmeyecek, hayır oyu çıkarsa evet diyenler gitmeyecek. Türk milleti olarak birlikte yaşayacağız. Dolayısıyla bu süreç içinde ağzımızdan çıkanları kulağımızın duyması lazım. Hepimizin yarın birbirinin yüzene bakabilecek şekilde bu çalışmaları gerçekleştirmesi gerekir” dedi.

Milletvekili Erdoğan, birçok kişinin muhtar algısını kafasında bir yere oturtamadığını, muhtarın siyasetin ötesinde, bulunduğu mahallenin ve köyün, her şeyi olduğunu ifade etti.  Erdoğan, toplumun en sağduyulu kesimi ile muhtarlar ile bir araya geldiklerini belirterek, “Türkiye 15 Temmuz’da tarihinde görmediği bir işgal girişimi ile karşı karşıya kaldı. Emniyet ve ordu içindeki böyle bir hain işgal girişiminde sonuçların ne olacağını bilen askerlerimiz üzerine düşeni sonuna kadar yaptı ve bu girişimi atlattık. Ama dönüp arkamıza bakmamız lazım. Bugün binlerce askerimiz görevinden ihraç edildi. Cezaevinde olanlar var, yargı, emniyet ve devletin diğer kurumlarına bir bakın. Ciddi kriz yaşandı, ölmeden geçirdik. Kriz sonrasında, kalıcı hasarlar var. Bu hasarları giderecek için tedbir almalıyız. Fetö ile ilgili mücadele de bylock kullandığı için ebe, hemşire, doktor, asker ihraç edilirken, aynı uygulamanın siyasetin üst düzeyinde gösterilmemesine karşıyız. FETÖ’nün siyasi ayağı da hesap verene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Ne oldu da MHP değişti diyenler var. MHP hiçbir zaman günü birlik siyasetin partisi olmamıştır. Türk milletinin bekası ile ilgili endişelerini ön plana çıkarmıştır. Her zaman, önce devlet, millet sonra partimiz gelmiştir” dedi.

Erdoğan, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “Türkiye’nin okyanus ötesinden yönetilmesine izin vermeyeceklerini” dile getirdiği açıklamasını hatırlatarak, eleştirildiklerini ifade etti.
Erdoğan, “Suriye, Irak ve bütün bölgemiz sıcak. Vekalet savaşları sınırımızda devam ediyor.  Bugün Suriye’de ABD ve Rusya var. Bizim sınırımız var, o sınırlara hakim olmazsanız, teröristleri bertaraf etmezseniz yarın Anadolu da rahat oturmak mümkün değildir.  Böyle bir süreçte Türk Devleti’nin de kendisini savunacak, hızlı karar verecek yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu düşündük ve 18 maddelik Anayasa Değişikliği paketine evet oyu verme kararı aldık.  Herkes farklı şeyler söylüyor. Tek adam, parlamento, demokrasi, cumhuriyet gitti. Herkes konuşuyor. Bizi eleştirmeden önce herkes aynaya baksın. 2011 seçiminden sonra bir anayasa komisyonu kuruldu. O dönemde değişikliği istenen birçok maddeyi yerinde bırakarak, başka bir 18 maddeyi Türkiye’den hızlı bir yönetim mekanizması oluşturmaya çalışan MHP’yi suçluyor. Bu metin yürürlüğe girdikten sonra anayasanın ilk 4 maddesi yerinde kalacak. Türklük çıkarılmayacak. Cumhurbaşkanına çok yetki verildi. Parlamentodaki 550 milletvekili toplansa şu anda,  hemen Cumhurbaşkanını yüce divana gönderebilir mi, mevcut anayasaya göre gönderemez. 18 madde içinde cumhurbaşkanına verilen yetkilerden mevcut anayasanın 104. Maddesinde olmayan hangi yeni yetki verilmiştir. Zaten, Cumhurbaşkanı bu yetkileri sorumsuz olarak kullanmakta. Ama yeni sistemde cumhurbaşkanı parlamento karşında, parlamentonun kararıyla yüce divan önünde hesap verecek. Anayasa mahkemesi üyeleri cumhurbaşkanı atıyormuş. Mevcut sistemde kim atıyordu. Cumhurbaşkanı ömür boyu seçilecekmiş gibi gösteriliyor. Bu paketi kişilerden uzak değerlendirmemiz gerekiyor. Devlet millet açısından düşünün. MHP’nin attığı adımları da, milletin geleceğine dönük olarak incelemek gerekir” dedi.

Erdoğan sözlerini, “MHP olarak, Türkiye’yi doğru yönetmeye talibiz, türk milletinin bekası için.mhp varlık ve bütünlük için yeminlidir. Vazgeçilmez, MHP olarak 16 nisanda türk milletinin sağduyuyla geleceğine dair bir kararı alabilecek iradeye sahip olduğuna inanıyoruz. Türk milletinin vereceği karara saygılı olacağımızı, bu kararın herkesi bağlayacağını ifade ediyoruz. Muğla’dan sesleniyorum, millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet, Türkiye için, Türk milletinin birliği, dirliği için evet diyorum” ifadeleriyle tamamladı.

Milletvekili Erdoğan, konuşmasını ardından, muhtarlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu