ÇevreGündemManşet

KANALLAR KAPATILMAYI BEKLİYOR

IMG_6667Bodrum’un Kızılağaç Mahallesi’nde Fiberoptik internet kablosu döşemek için yaklaşık 3 hafta önce açılan kanallar kapatılmayı bekliyor. Kızılağaç sakinleri, motosikletliler ve bisikletlilerin zaman zaman yoldaki kanallara girdiğini ve kaza geçirdiğini söylüyor. Yağışlı havalarda suyla dolan ve fark edilmeyen kanallar yayalar için de tehlike arz ediyor.

Kızılağaç ve Çiftlik arasındaki yolda yaklaşık 3 hafta önce yapılan fiberoptik internet alt yapı kazısı sırasında asfaltta kanallar açılmıştı. Geçtiğimiz günlerde de kablolar döşendikten sonra bölgede yapılan asfaltlama çalışmasıyla kanalların büyük bir kısmı kapatıldı ancak Kızılağaç Mahallesi içerisinde kalan yaklaşık 2 kilometrelik kısmı ise kapatılmadı.

Kızılağaç Mahallesi sakinleri yayaların, motosikletlerin ve bisikletlilerin özellikle karanlık çöktükten sonra kapatılmayan kanallara girdiğini anlatıyor. Mahalleli olumsuz bir durum yaşanmadan kanalın bir an önce kapatılması gerektiğini dile getiriyor.Mahalle sakinleri bahse konu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirerek şunları söylediler:

“Neredeyse 1 ay oldu. Motorla ben de düştüm o çukura. Buraya internet kablosunun döşendiği söylendi. Kazılan yerin bir kısmı kapandı ama mahallenin girişindeki yer kapatılmadı. Neden kapatılmadı onu da bilmiyorum. Fakat motosikletle giderken çukur yüzünden motordan düşüyorsun.”

Öte yandan kapatılmayan kanalların bir bölümünün yağmur suyuyla birlikte gelen toprakla dolduğu görülüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu