GündemKültür SanatManşet

AÇILIŞI KAYMAKAM YILMAZ YAPTI

IMG_3504Oasis Nurol Sanat Galerisi’nde iki sanatçının resim sergisinin açılışı yapıldı. Hatice Aras ve Rabia Çalışkan’ın cam altı eserlerinin sergilendiği serginin açılışını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz yaptı.

Önceki akşam kokteylle açılışı yapılan sergiye Kaymakam Bekir Yılmaz’ın yanı sıra  Oasis Alışveriş Merkezinin Genel Müdürü Mazhar Vardar ile çok sayıda sanatsever katıldı. Her iki sanatçının cam altı tekniğiyle yaptığı eserleri yakından inceleyen Yılmaz, ressam Hatice Aras’tan eserler hakkında bilgiler aldı. Rabia Çalışkan’ın ise başka bir programı nedeniyle açılışa katılamadığı öğrenildi.

Kaymakam Bekir Yılmaz, serginin çok güzel olduğunu anlatarak ressam Hatice Aras’ın başarılarının devamını diledi.

Sergi hakkında bilgiler veren Hatice Aras, şunları söyledi:

“İstanbul’da yaşıyorum ama eşim Bodrumlu. Bu benim 5’inci kişisel sergim ama çok sayıda karma sergiye katıldım. Bu eserlerde klasik cam altı tekniğini kullanarak daha çağdaş yorumlarla yeni bir nefes getirdiğimi düşünüyorum. Ben aslında öğretmenim. Benim öğrencilerimin hepsi cam altını bilir ve yapmışlardır. Bu fikir de öğrencilerime şahmeran hikayesini okurken gelişti. Şahmeran da cam altı halk hikayeleri bölümünde en gözde olanıdır. Cam altını şahmeranla sevdirmiştir.”

Sergi 4 Şubat 2017 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 12.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu