GündemManşetSağlıkSiyaset

YENİ HASTANE 2019’DA HAZIR

AK Parti Bodrum İlçe BaşkanlığıAK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen basın toplantısında önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan 150 Yataklı “Bodrum Devlet Hastanesi” hakkında bilgi verildi.

Yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tire, “Geçtiğimiz hafta sonu Bodrum Deve Güreşinde kamusal görevinizi yaparken uğradığınız tacizi kınıyorum ve geçmiş olsun diyorum. Aynı zamanda vatanın birliği konusunda şehit düşenlere rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. “dedi.

2018 Yılı sonunda tamamlanması planlanan yeni Bodrum Devlet Hastanesi konusunda sürecin aşamalarını AK Parti Yönetim Kurulu bünyesinde oluşan Sağlık Komisyonu üyeleri anlattı. Komisyon Başkanı Dr. Şenay Bozlar, öncelikle bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sağlık, doktorlar dahil herkese en yüksek kalitede sunulması gereken bir kamusal hizmettir diyen Bozlar açıklamasında şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığı nezdinde girişim ve görüşmelerimiz neticesinde 2 yıldır bekleyen Bodrum Devlet Hastanesi projesinin hayata geçirildiğini müjdelemek istiyorum.

Malumunuz üzere Bodrum Devlet Hastanesi mevcut arsası, inşaat alanı sınırlarına ulaştığı için genişleyememekte ve yeni blok inşaatı yapılamamaktadır. Bu nedenle uzunca zamandır yapımı ve yer tahsisi konusunda mücadele verdiğimiz Bodrum Devlet Hastanesi projemizi nihayet temel atılacak duruma getirdik.

Şubat 2016’da İhalesi yapılıp, Mayıs 2016 tarihinde yer tespiti yapılan yeni Bodrum Devlet Hastanesinin inşaat süreci Aralık 2016 ayı itibarıyla başlamıştır. Yer tesliminin yapıldığı Mayıs 2016’da işin başladığı zamana kadar gerek Karayolları ile ilgili gerekse yüksek gerilim hatları ile ilgili birkaç problem ortaya çıkmış, ayrıca binanın yüksekliği ile ilgili proje tadilatına gidilmiştir. Yaz aylarında uygulanan inşaat yasağı bu döneme rastlamış olup, bu dönem yukarıda anlatılan sorunların aşılması ile geçirilmiştir. İhale Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmıştır. İhale yaklaşık 41,5 Milyon TL’ye DİYMAR İnşaat firmasında kalmıştır. İşin bitiş süresi 700 gün olarak belirlenmiştir. İçinde banyo ve lavabosu bulunan tekli ve iki kişilik odalar halinde inşa edilecek hastane, modern ameliyathanesi, yeni poliklinikleri, yoğun bakım üniteleri ile Muğla’ya ve Muğlalı hemşerilerimizin hizmetine sunulacak.

Yeni Bodrum Devlet Hastane binası Sağlık Bakanlığı’nca projelendirilmiş olup, proje bilgilerine göre hastane yaklaşık 6.200 m²’lik oturum alanına sahiptir. Hastanenin kapalı alanı 27.025, 72 m²’dir. Hastane yer olarak hemen hemen yarımadanın ortasına denk gelmektedir. Anayola cephelidir. Yaklaşık 50 dönüm arazi içindedir. Binanın oturum alanı yaklaşık 6000 metrekarelik olup, toplam oturum kapalı alanı 27.000 metrekaredir. Binada deprem izolatörü kullanılacaktır. Bodrum kat ve zemin kat haricinde 4 katlı olacaktır. 150 yataklı servis odası, 48 poliklinik odası bulunan hastanemiz gerektiğinde büyüme potansiyeline sahiptir. Yeni hastanede toplamda 22 yataklı Yoğun bakım odaları, 5 Ameliyathane odası olacaktır. Tamamlandığında gerek işlevsellik, gerekse de görsel olarak Bodruma yakışan modern bir hastaneye kavuşulacaktır.

Bodrum Devlet Hastanesi’nin onayı için eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile projeyi başlatan şu anki sağlık bakanımız Recep Akdağ ve Bakanlık yetkililerine bodrum halkı adına teşekkür ederiz. Projenin başlamasında sayın AK Parti millet vekilleri özellikle Nihat Öztürk AK Parti il başkanımız ve AK Parti ilçe başkanımızın katkılarını da unutmamak gerekir.

Bodrumlulara ve Bodrum’un misafirlerine sağlık hizmetlerini yeni teknolojilerinin kullanıldığı modern binalarda sunulması için AK Parti teşkilatı olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.”

Açıklama sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ak Parti Yönetim Kurulu üyeleri, daha sık ve periyodik olarak bir araya geleceklerini söylediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu