GündemManşetSiyaset

KILIÇDAROĞLU BODRUM’DA HALKA SESLENDİ

CHP-Kemal Kılıçdaroğlu-BodrumBodrum’daki programına mitinglerle devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önce İskele Meydanı’nda daha sonra Mumcular Meydanı’nda halk ile buluştu.

İskele Meydanında konuşan Kılıçdaroğlu miting alanına Bodrum çarşısından yürüyerek gitti. Kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu gözaltına alınan gazetecilere değinerek “Gazeteciler düşüncelerini söyleyemiyorsa, yazamıyorsa, kalemini kullanıyorsa o ülkede demokrasiden bahsedilemez. Gazeteciyi beğenir veya beğenmezsiniz. Düşüncelerine katılmayabilirsiniz ama o düşüncelerini yazabileceği imkanı sağlayabilmeliyiz. Ahmet Şık tekrar göze alındı. Sabah annesi ile konuştum gözyaşları içinde ‘evladım ne olacak’ diyor. Bir anneyi üzmek kimin ne haddine” dedi.

Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu,  Suriye, Rusya ve Ortadoğu politikaları hakkında da konuştu Kılıçdaroğlu “Türkiye’de bal gibi rejimi değiştirmek istiyorlar. Parlamentoyu işlemez hale getirmek istiyorlar. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında tek parti döneminde, Gazi Mustafa Kemal hayattayken anayasa gündeme gelir. Anayasada bir hüküm vardır. TBMM’yi fesih etme yetkisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vermek isterler. Genç milletvekilleri kürsüye çıkarlar; derler ki: Bu parlamento milli Kurtuluş savaşını yöneten meclistir, bu meclis milletin meclisidir, bu meclis gazi meclistir, Gazi Mustafa Kemal başımızın üstene ama ama meclis kendi yetkisini devretmez demiştir. 127 oyla reddedilmiştir. Şimdi Gazi Mustafa Kemal’e verilmeyen bir yetkiyi, bir diktatöre vereceğiz olur mu” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Anayasa görüşmelerini sonlandırsınlar ve Anayasa teklifini geri çeksinler. Türkiye’yi bu ayıptan kurtarsınlar. Hele hele anayasa metninin dahi görmeden boş kâğıda imza atmak gibi bir ayıptan TBMM’yi kurtarsınlar. Bunu yaptıkları takdirde, onlara saygı duyacağız. Bunları yaptıkları takdirde, parlamento saygınlık kazanacaktır. Milletvekilleri saygınlık kazanacaktır. Demokrasiyi ve TBMM meclisini sonlandıran değil, demokrasi ve cumhuriyeti taçlandıran bir düşünceyi egemen kıldığımız zaman Türkiye görkemli bir ülke olacaktır” şeklinde konuştu.

İskele meydanında halka seslenen Kılıçdaroğlu, daha sonra Yeniköy mahallesine geçerek bir çay ocağında köylülerle bir araya geldi. Köylülerle sohbet eden CHP liderine köyde, gözleme ve ayran ikram edildi. Köylülerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu’na Karaova Derneği tarafından Milas halısı hediye edildi. Yaklaşık 1 saat çay ocağında oturan CHP lideri daha sonra Mumcular meydanında halkla buluşmak için yola çıktı. Yol kenarından engelli bir vatandaş gören Kılıçdaroğlu yolda durarak engelli vatandaşın annesiyle sohbet etti.  Mumcular meydanına gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra halka seslendi.

Mumcular Meydanı’nda vatandaşlarla seslenen Kılıçdaroğlu daha sonra Milas’a hareket etti. CHP Genel Başkanının Milas programının ardından hava yoluyla Ankara’ya döneceği bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu