EkonomiGündemManşet

20.YILBAŞI PAZARI AÇILDI

Bodrum-yılbaşı pazarıBodrum’da, kadınların el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünlerin satıldığı yılbaşı pazarı ziyaretçilerini bekliyor. Bu yıl 20.’si açılan pazarda bir birinden farklı ürünler sergileniyor.

OASİS alışveriş ve kültür merkezinin otoparkında kurulan hediyelik eşya pazarında el işçiliği ürünler satışa sunuluyor. Tablolar, bebekler, takılar, dekoratif eşyalar ve daha neler neler hepsi bir kadının elinden çıktı.

Yaklaşık 70 standın açıldığı yılbaşı pazarında bazı bayanlar tezgahları başında bile üretmeye devam etti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD )Bodrum Şubesi ve bir takım kuruluşların işbirliğinde açılan pazardaki bazı stantlardan elde edilecek gelir yardıma muhtaç öğrenciler için kullanılacak.

Pazarda ilk defa tezgah açan bayanlarda vardı müdavimi olanlarda….

Pazarın en büyük amacı, el sanatlarıyla uğraşan bayanların ürünlerinin değerlendirilmesi. Açılış sonrası konuşan ÇYDD Bodrum Şubesinin Başkanı Nadiye Sarıtosun şunları söyledi:

“20.yılbaşı pazarını yapıyoruz. Aslında bu, üreten kadınların ürettiklerini, el emeklerini halka sundukları bir ortamdır. 3 gün süren bu pazarda da bir birimizden güç alıyoruz, dayanışma içinde oluyoruz ve şöyle diyoruz; Biz, Ülkemize, insanlığa savaştan uzak barış içinde yaşanan kardeşçesine yaşanann, kardeşçesine paylaşılan bir yıl diliyoruz.”

Pazara gelen müşteriler yeni yıl hediyesi seçmekte bir hayli zorlandılar. Pazar 25 Aralık akşamına kadar açık olacak.

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu