GündemKültür SanatManşet

NARTUGAN ATEŞİNİ YAKIP DANS ETTİLER

Bodrum-nartugan şenliğiBodrum’da her yıl düzenlenen Nartugan şenliği Gündoğan ve Kumbahçe sahillerinde tekrar edildi.

Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneğince, ilk olarak Gündoğan sahilde düzenlenen ve “güneşin doğuşu” anlamına gelen etkinlik, sembolik hayat ağacına renkli çaputların bağlanması, lokma ve salep gibi ikramlarda bulunulmasıyla başladı.

İlçede yaşamını sürdürenler kadar Bodrum’a yerleşen yabancı uyrukluların da yoğun ilgi gösterdiği Nartugan etkinliklerinde variller içerisinde ateş yakıldı.

Ateşin yakılmasıyla şenliğe katılanlar tefler ve ziller eşliğinde dans etti. Dans etkinliğine katılan bale ve dans eğitmeni Şanda Karhanlı, şaman reisi gösterisi sahneledi.

Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek,  Nartugan etkinliğinin Bodrum’da 2010 yılından bu yana yapıldığını söyledi.

Nartugan’ın ‘günün yeniden doğuşu’ anlamına geldiğini ifade eden Höcek, “Bu bir gelenektir. Atalarımızdan gelen geleneği bizde yaşatmaya çalışıyoruz. Gündoğan’da, yani buranın adına yakıştığını düşünüp bu etkinliği buradan başlattık.” dedi.

Etkinlikte insanların dilek ağacına dileklerini astığını ve ateş etrafında çeşitli oyunlar oynadıklarını belirten Höcek, bir arada olmanın hazzını yaşamak için bu etkinliğin yapıldığını kaydetti.

İki yıldır eşiyle birlikte Bodrum’da yaşamını sürdüren İngiliz uyruklu Carol Yates de Nartugan’ın ne olduğunu çok iyi bildiğini anlattı.

Sahilde insanların bir araya gelmesinin çok güzel bir görüntü oluşturduğunu belirten Yates, “Bu etkinliğin ne olduğunu biliyoruz ve bunun için geldik. Türkiye’yi çok seviyoruz. Burada yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kutlamalar kapsamında çeşitli canlı müzik dinletileri yapıldı. Akşam saatlerine kadar devam eden etkinlikte bazı vatandaşlar da ateş etrafında dans edip eğlendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu